Generelt

Fullt program BEK Åpningsuke 2024

BEK & Cinemateket 13.02.2024 18.02.2024

Publisert

BEK åpner det nye året med presentasjoner fra flere kunstnere hvor lytting og lyd er i sentrum. Hjertelig velkommen til en rikholdig semesteråpning med performancer, film og workshop knyttet til BEKs seneste prosjekter og arbeidsopphold.

Uken starter og slutter i Pauline Oliveros ånd; ta et kurs i utvidet lytting inspirert av den legendariske komponisten og musikerens filosofier, og se norgespremieren på dokumentaren om hennes liv og virke på Cinemateket i Bergen. Lørdagen på BEK kan du få innblikk i de kunstneriske prosessene til Arild Boman og Kjersti Sundland, samt oppleve lydperformancer av Maia Urstad og Ashley Holmes og et bestillingsverk fra Roy Claire Potter.

Se lenker i programoversikten under for mer info om hvert arrangement. Arrangementene på BEK har gratis inngang, og billett til filmvisningen kan kjøpes på Cinematekets nettsider.

Program

Tirsdag 13. februar

BEK, C. Sundts gate 55, 9. etasje
10:00 BEK Åpningsuke: Expanded Listening – en workshop med Alan Courtis

Som del av BEK Åpningsuke 2024 tilbyr vi en gratis workshop med den argentiske musikeren og gitaristen Alan Courtis om utvidet lytting, basert på Pauline Oliveros filosofier og teknikker. Det er gratis å delta på workshopen, og ingen forkunnskaper kreves. Meld deg på her.

Workshopen presenteres i samarbeid med NyMusikk Bergen.

Lørdag 17. februar

BEK, C. Sundts gate 55, 9. etasje
13:00 BEK Åpningsuke: Arild Boman: Datamusikk og satellittkomposisjoner

BEK skal i samarbeid med Arild Boman utvikle et instrument basert på maskinlæringsmodeller. I en forlengelse av dette holder Boman en presentasjon på BEK om utviklingen av data/video/VR, nett- og satellittkunst i Norge og mer på BEK under åpningsuken.

BEK, C. Sundts gate 55, 9. etasje
18:00 BEK Åpningsuke: Work in progress og lydperformancer: Kjersti Sundland, Roy Claire Potter, Maia Urstad, Ashley Holmes

Få et innblikk i kunstneriske prosesser og verk av Kjersti Sundland, Roy Claire Potter, Maia Urstad og Ashley Holmes under BEK Åpningsuke. Hver av kunstnerne, som alle er knyttet til et nylig arbeidsopphold på BEK, gir innblikk i sine prosesser og presenterer verk i ulike stadier i BEKs prosjektrom.

18:30 Kjersti Sundland: Animaphany work in progress

19:30 Roy Claire Potter: Shit Out Here Purple

20:30 Pause

21:00 Maia Urstad: The birds

22:00 Ashley Holmes

Søndag 18. februar

Cinemateket i Bergen, Georgernes Verft 12
17:00 BEK Åpningsuke: Deep Listening: The Story of Pauline Oliveros

Vi inviterer til norgespremieren på Deep Listening: The Story of Pauline Oliveros, presentert i samarbeid med Cinemateket i Bergen. Billetter kan forhåndskjøpes på Cinematekets nettsider, eller i døren ved ledig kapasitet.

Bilder: 1) Grafisk design Blank Blank studio 2) Alan Courtis «Expanded Listening Workshop» 3) Arild Boman 4) Bjørndalen, foto: Kjersti Sundland 5) Bekhilderen, foto: Kjersti Sundland 6) Roy Claire Potter, Bilberry Transmission (2024), Courtesy of the artist 7) Ashley Holmes, foto: Peter Martin 8) Pauline Oliveros