BEK Åpningsuke: Roy Claire Potter: Shit Out Here Purple

BEK 17.02.2024 19.30

Publisert

Lørdag 17. februar
19:30
BEK, C. Sundts gate 55, 9. etasje
Gratis og åpent for alle – ingen registrering nødvendig!

Oppkalt etter blåbærs effekt på fordøyelsen, utforsker dette bestillingsverket av Roy Claire Potter språket på protokollene til kortbølge radioamatører og hvordan det å ta «contact»  – eller QSO  – er sentrert og differensiert fra ordinære samtaler. En enkel lydkollasje setter nye og arkiverte radioopptak sammen med modulære syntetiserte lyder, samt en nyskrevet muntlig libretto som eksperimenterer med en fortelling om feltarbeid, for å produsere en rykkete, uartikulert refleksjon over desperate eller intense ønsker om kommunikativ kontakt.

Til premieren av Shit Out Here Purple har Potter laget et hefte med perforerte tegninger som springer ut av undergrunnsbevegelsen med Eyeball Cards, som ble laget og utvekslet på 1980-tallet av brukere av den da ulovlige Citizens Broadcast-radioen i Storbritannia.

Verket Shit Out Here Purple er på bestilling fra BEK, og startet med at Potter kom til Bergen for et to ukers arbeidsopphold på BEK i juli 2023. Bestillingsverket er del av New Perspectives for Action. Et prosjekt av Re-Imagine Europe, delfinansiert av Den europeiske union.

Roy Claire Potter

Roy Claire Potter er en kunstner som jobber med performancekunst og eksperimentell skriving med en særlig interesse for produksjonsprosessens begrensninger, redaksjonelle metodologier og temaer med et sosialt og politisk rammeverk – som sosiolingvistikk, vold og temporaliteten i traumatiske erfaringer. Potter samarbeider ofte med musikere og lydkunstnere for å lage lyd til musikkfestivaler og radio. 

Tilgjengelighet

BEKs lokaler er dessverre ikke tilgjengelige for rullestolbrukere. Send oss en e-post på bek@bek.no om du bruker rullestol, så vil vi gjøre vårt beste for å finne en løsning som ivaretar dine behov. Våre toaletter er for alle kjønn. Servicehunder er velkomne i våre lokaler. Det er også mulighet for å trekke seg tilbake om man trenger å ha det stille.

Bilder: 1) Roy Claire Potter på scenen under Counterflows 2022 2) Bilberry Transmission (2024), Courtesy of the artist.

Tilbake til fullt program for BEK Åpningsuke 2024