Utvikling

Gjestekunstner: Roy Claire Potter

BEK, C. Sundts gate 55 03.07.2023 15.07.2023

Publisert

Roy Claire Potter, en kunstner som jobber i skjæringspunktet mellom performance og tekst, kommer til BEK for et to ukers residency i juli 2023. 

I prosessen med å utvikle et nytt lydverk på bestilling fra BEK og med utgangspunkt i amatørradiokulturen, vil Potter tilbringe tid i Bergen og omegn for å møte ulike lokale miljøer og grupper, og for å samle, ta opp og redigere materiale til verket.

Roy Claire Potter (UK) er en kunstner som spesielt jobber med performancekunst og eksperimentell skriving med en særlig interesse for produksjonsprosessens begrensninger, redaksjonelle metodologier og temaer med et sosialt og politisk rammeverk – som sosiolingvistikk, vold og temporaliteten i traumatiske erfaringer. Potter samarbeider ofte med musikere og lydkunstnere for å lage lyd til musikkfestivaler og radio.  Deres nåværende prosjekter innen practice-research (praksis som forskning) reflekterer over improvisasjonsorienterte samarbeidsmetoder i performance, og går i dialog med det metodologiske potensialet i en autistisk bruk av språket. Roy Claire Potter har nylig presentert soloarbeid og samarbeider på Counterflows festival, Glasgow; Cafe OTO, London; MOSTYN Gallery, Llandudno; Castlefield Gallery, Manchester; Radiophrenia; BBC Radio 3; Salzburger Kunstverein; Collecteurs, New York og Tate Britain, London.

Bestillingsverket er del av New Perspectives for Action. Et prosjekt av Re-Imagine Europe, delfinansiert av Den europeiske union.

Foto: 1) Roy Claire Potter, pressebilde. 2) Roy Claire Potter på scenen under Counterflows 2022.