BEK – Bergen senter for elektronisk kunst – er et tverrfaglig produksjonssenter for utvikling av kunst og ny teknologi. Vi utvikler, produserer og formidler kunstverk og prosjekter i skjæringspunktet mellom samtidskunst, ny teknologi og samfunnskritikk. 

Vi støtter aktivt kunstnere ved å tilby vår ekspertise gjennom rådgivning, prosjektledelse og opplæring. Våre studioer og prosjektrom benyttes til arbeid med elektronikk og data, lyd- og videoopptak, redigering, integrering av teknologi i kunst, og utvikling av romlige kunstpraksiser. Vi oppsøker, utvikler og tilbyr spisskompetanse i vårt kjerneområde og utforsker teoretiske og etiske aspekter ved teknologiutvikling.

På BEK finner du et støttende og oppmuntrende fagmiljø. Vi jobber lokalt, nasjonalt og internasjonalt med samarbeid og utveksling. Organisasjonene og visningsstedene i vårt nettverk er dedikert til å dele eksperimentell kunst og musikk til et bredt publikum.

Organisasjon

BEK ble etablert i 2000, og er organisert som en stiftelse.

Vårt styre er:

Marit Paasche (styreleder)
Ana María Bresciani (nestleder)
Sveinung Rudjord Unneland
Grethe Bjørndal

Årsrapporter

Les våre årsrapporter her.

Logo

Last ned mappe med vår logo i ulike formater:  logo for skjerm og logo for trykk.

Personvernerklæring for BEK

Vennligst les om hvordan vi behandler data og informerer om kunstnere, utøvere og prosjekter i vår personvernerklæring her.

Finansiering

BEK mottar driftstilskudd fra Norsk Kulturfond, Bergen kommune og Vestland fylkeskommune.

BEK er del av New Perspectives for Action, et prosjekt av Re-Imagine Europe, et samarbeid mellom Paradiso og Sonic Acts (Nederland), Elevate Festival (Østerrike), A4 (Slovakia), INA GRM (Frankrike), Borealis (Norge), KONTEJNER (Kroatia), RUPERT (Litauen), Semibreve (Portugal), Parco d’Arte Vivente (Italia), Disruption Network Lab (Tyskland), BEK (Norge), Kontrapunkt (Nord-Makedonia) og Radio Web MACBA (Spania). New Perspectives for Action får støtte fra EU.

Kontakt

BEK
C. Sundtsg 55
N-5004 Bergen

Kontortid: 10–16

Tlf: +47 55 23 30 80
E-post: bek@bek.no

Klikk kartet for å aktivere zoom/scroll