Generelt

BEK Åpningsuke: Kjersti Sundland: Animaphany work in progress

BEK 17.02.2024 18.30

Publisert

Animaphany er en blanding av oppdagelsesferd og gjentakelse. Hva blir igjen og hva legges til i oversettelsen fra et språk til et annet? Hva skjer med det opprinnelige innholdet når det får andre stemmer? Hva oppstår når historisk innhold blir gjenintrodusert i samtiden, og hvor går tidsreisen?

Lørdag 17. februar
18:30
BEK, C. Sundts gate 55, 9. etasje
Gratis og åpent for alle – ingen registrering nødvendig!

Animaphany er et kunstprosjekt i form av en podkast på fem episoder. Tittelen på podkasten er en neologisme sprunget ut av animisme og hierofani, og er lånt fra professor i økologi og religionsvitenskap, Andy Lechter. Prosjektet utforsker bevissthet, identitet og tilhørighet gjennom muntlig historiefortelling og dialog. Hver episode er basert på «reenactments» av samtaler som har funnet sted tilbake i tid. De ulike samtalene undersøker oppløsning av fastlåste tankemønstre, natur og planters innvirkning på psyken, vår relasjon til hverandre og «de andre». I samtalene utforsker deltakerne hvordan endrede bevissthetstilstander kan føre til en ny forståelse av verden og oss selv. Hver episode innehar en historie som knytter den historisk, geografisk, mytologisk eller økologisk til et sted. Opptak finner sted i Finnskogen, Vestland og Hallingdal. Egenkomponerte lydcollager tar lytteren med til de ulike opptaksstedene.

Animaphany er et samarbeidsprosjekt mellom Kjersti Sundland, og musiker og produsent Martin Mikkelsen. Medvirkende kunstnerstemmer i de ulike episodene er billedkunstnerne Renate Synnes Handal, Mekdes Weldehanna Shebeta og Ole Christian Ellestad.

Animaphany er støttet med midler fra Billedkunstnernes Vederlagsfond. Sundland hadde et arbeidsopphold på BEK høsten 2023, bl.a. i forbindelse med lydopptak på Bekhilderen.

Kjersti Sundland

Kjersti Sundland er billedkunstner bosatt i Bergen. Sundland er opptatt av hvordan ulike mentale tilstander kan åpne opp for nye former for tenkning og refleksjon. Verkene er ofte basert på historiske arkiver og annet forskningsmateriale, bearbeidet til ulike narrativ gjennom lyd, video, skulptur og installasjon og performance. Musikk har en sentral plass i hennes praksis, hvor improvisasjon og samspill utgjør en viktig del av prosessen i realiseringen av arbeidene.

Tilgjengelighet

BEKs lokaler er dessverre ikke tilgjengelige for rullestolbrukere. Send oss en e-post på bek@bek.no om du bruker rullestol, så vil vi gjøre vårt beste for å finne en løsning som ivaretar dine behov. Våre toaletter er for alle kjønn. Servicehunder er velkomne i våre lokaler. Det er også mulighet for å trekke seg tilbake om man trenger å ha det stille.

Bilder: 1) Bekhilderen, foto: Kjersti Sundland 2) Bjørndalen, foto: Kjersti Sundland 3) Finnskogen, foto: Kjersti Sundland 4) I båt med Arthur Ingebrigt Selstø, Martin Mikkelsen og Mekdes Weldehanna Shebeta, foto: Kjersti Sundland

Tilbake til fullt program for BEK Åpningsuke 2024