BEK Åpningsuke: Ashley Holmes

BEK 17.02.2024 22.00

Publisert

BEK inviterer Ashley Holmes, kunstner, dj og kringkaster, for en performance som utforsker forholdet mellom lytting, musikk og tilhørighet.

Lørdag 17. februar
22:00
BEK, C. Sundts gate 55, 9. etasje
Gratis og åpent for alle – ingen registrering nødvendig!

Med en live komposisjon satt sammen av lydopptak, musikk og improvisasjon med DJ-teknikker og verktøy utforsker Holmes de forskjellige typene av utveksling som forekommer i ulike moduser av lytting.

Performancen er utviklet gjennom forskning på relasjonelle kunnskaper og gjentakende, lydlig forståelse av Dub, undersjangeren av Reggae, og «Devil mixes» fra Grime-musikk, som huler ut rom imellom disse lydene og undersøker måtene disse sjangrene forsterker frekvenser og stemmer.

Performancen er basert på Holmes’ arbeid med verket Skylarking som skal stilles ut på Soft Ground i Sheffield i februar-mai 2024.

Ashley Holmes

Ashley Holmes er en kunstner, DJ og kringkaster som jobber med lyd, tegning og samarbeidsprosjekter. Hans arbeid er sentrert rundt «Diaspora Literacy» med fokus på sosial og historisk relasjonskunnskap, levde erfaringer og flerlags betydninger av historier, ord, lyder innenfor svart eksperimentell musikk, skriving og fremføring. Holmes har hatt månedlige sendinger av radioprogrammet «Tough Matter» på NTS Radio siden 2017, og er resident DJ på Mondo Radio og No Bounds Festival. Han holder «Open Deck», en arrangementsserie startet i 2018, som gir plass til å lytte og ha et rom for samtaler om forhold til musikk, lyd, minne og muntlige historier. Han foreleser i kunst ved Liverpool John Moores University.

Tilgjengelighet

BEKs lokaler er dessverre ikke tilgjengelige for rullestolbrukere. Send oss en e-post på bek@bek.no om du bruker rullestol, så vil vi gjøre vårt beste for å finne en løsning som ivaretar dine behov. Våre toaletter er for alle kjønn. Servicehunder er velkomne i våre lokaler. Det er også mulighet for å trekke seg tilbake om man trenger å ha det stille.

Bilder: 1) Ashley Holmes, foto: Peter Martin 2) Ashley Holmes på Horst Festival, foto: James Clarkson

Tilbake til fullt program BEK Åpningsuke 2024