BEK Åpningsuke: Expanded Listening – en workshop med Alan Courtis

BEK 13.02.2024 10.00

Publisert

Som del av BEK Åpningsuke 2024 tilbyr vi en gratis workshop med den argentinske musikeren og gitaristen Alan Courtis om utvidet lytting.

Denne workshopen er basert på deep listening-teknikkene utviklet av den anerkjente amerikanske komponisten Pauline Oliveros. Samtidig er den utviklet basert på Courtis’ egen tilnærming og erfaring med disse emnene: i mange år var han venn og samarbeidspartner av Oliveros, i tillegg til at han oversatte mange av tekstene hennes til spansk.

Workshopen består av et sett med aktiviteter som utforsker mulighetene for lytting og utvidelse av dets perseptuelle potensialer. Courtis går gjennom forskjellen mellom å høre og å lytte, ulike nivåer av lytting og lyttings ulike sammenhenger i det firedimensjonale tidrommet. Workshopen innehar praktiske øvelser som vil kreve et aktivt engasjement fra alle deltakerne.

Det er ikke nødvendig med tidligere musikkunnskap eller opplæring av noe slag for å kunne gjennomføre denne workshopen.

Tirsdag 13. februar
10:00
BEK, C. Sundts gate 55, 9. etasje
Varighet:
3 timer, med felles lunsj på BEK etter workshopen.
Påmelding: Registrer deg ved å fylle ut dette skjemaet. Send oss ​​en e-post på resources@bek.no hvis du har flere spørsmål.

Alan Courtis

Alan «Anla» Courtis er en lærer, kunstner og musiker som var med å starte kultbandet Reynols på 90-tallet – et band som sprengte grenser da de hentet inn en vokalist og trommeslager med downs-syndrom. Courtis har en bakgrunn fra å undervise musikk til folk med lærevansker, og har samarbeidet med en rekke musikere over hele verden, inkludert Pauline Oliveros, Merzbow og medlemmer fra Acid Mothers Temple og Sonic Youth.

Workshopen presenteres i samarbeid med NyMusikk Bergen, hvor Courtis holder foredrag under Smalprat mandag 12. februar, før han skal spille med Bergen Impro Storband på Gyldenpris Kunsthall Hop kl 20:30 tirsdag 13. februar.

Bilder: 1) Alan Courtis 2) Alan Courtis, foto: Daniel Caldirola

Tilbake til fullt program BEK Åpningsuke 2024