Generelt

BEK Åpningsuke: Arild Boman: Datamusikk og satellittkomposisjoner

BEK 17.02.2024 13.00

Publisert

BEK skal i samarbeid med Arild Boman utvikle et instrument basert på maskinlæringsmodeller trent på originale liveopptak av Arild Bomans stykke Ecumene fremført ved Kongsberg Jazzfestival i 1969.

BEK og Boman ser på mulighetene for å lage en kunstig intelligens som gjennom disse modellene og en interaksjonssoftware muliggjør en relasjon mellom menneske og maskin gjennom improvisasjon. Samarbeidet blir en del av Bomans prosjekt «Algoritmer i kunst: Musikalsk ‘kryss-peiling’.» 

I en forlengelse av dette holder Boman et foredrag på BEK om sine komposisjoner for og med datamaskiner, satellitter, hans arbeid med Erkki Kurenniemi, stykket Ecumene, FESTAC77 og mer. I tillegg vil Morten Halvorsen og Boman vise frem arbeidet med maskinlæringsmodellen. 

Lørdag 17. februar
13:00
BEK, C. Sundts gate 55, 9. etasje
Gratis og åpent for alle – ingen registrering nødvendig!

Arild Boman

Arild Boman (1940) er en norsk kommunikasjonsforsker, komponist, musiker og mediekunstner. I tillegg til å ha laget musikken til Pompel & Pilt, har hans tidlige eksperimenter med digital musikk med regnemaskiner, samspill over satelitt-forbindelser, eksperimentelle videokunst og det faktum at han var første nordmann til å komponere musikk med datamaskiner, gitt ham en vel fortjent legendestatus. Boman startet video- og dataeksperimentering med musikk i 1961, og derfra spilt i bandet Public Enemies fra 1964, laget teatermusikk til Ibsen-serie, startet norsk videokunstundervisning ved Statens Kunstakademi 1974 og First African Video Art Workshop i Nigeria under FESTAC i 1977. Boman har ledet undersøkelser av ungdom, kultur og teknologi i europeiske, afrikanske og asiatiske land, og av bredbånds-demokrati/beboer-utnyttelse av egne kabelnett i flere land. Fra 1987 var han redaktør av Mediekultur/Kunnskapskanalen, universitetenes tv-sendinger av forskning og kunst, og i senere år har han hatt utstillinger i Norge og utlandet.

Tilgjengelighet

BEKs lokaler er dessverre ikke tilgjengelige for rullestolbrukere. Send oss en e-post på bek@bek.no om du bruker rullestol, så vil vi gjøre vårt beste for å finne en løsning som ivaretar dine behov. Våre toaletter er for alle kjønn. Servicehunder er velkomne i våre lokaler. Det er også mulighet for å trekke seg tilbake om man trenger å ha det stille.

Tilbake til fullt program Åpningsuke 2024