Events

Busy festival summer for Birk

BEK 12.07.2012 10.0015.08.2012 23.00

Published

I løpet av sommeren har det ikke vært stille på BEK. Mens den daglige driften av senteret har hatt ferie har et par ildsjeler fått anledning til å utfolde seg i prosjektrommene. Birk har brukt mye tid hos oss. Først med forberedelser til turne med Vanilla Riot i Slovenia, Sveits, hvor de til slutt endte på den anerkjente samtidsjazz-festivalen i Cerkno hvor de åpnet festivalen. Gruppen fikk mye oppmerksomhet etter konserten og havnet bla.a på Slovenias nasjonale tv-stasjon.
http://bnvisuals.com
http://bnvisuals.com/tvslo.html

Birk jobber mye med visuelt akkompagnement til musikk og har en del faste samarbeidspartnere som han jobber med hver gang anledningen byr seg. I sommer har det vært en del konserter med bandene The Megaphonic Thrift, Young Dreams, The New Wine samt Lars Vaular som han senere på sommeren konstruerte et helt nytt show for.

Nytt av året er Birks samarbeide med Jazztrioen Jøkleba. Denne sagnomsuste trioen har alltid vært kjent for å sprenge grensene for hva som er en jazzkonsert. I år ville de ha med seg Birk. Improgjengen møttes i Molde i begynelsen av juni for å sette de første linjene for hvordan samarbeidet skulle bli. I ettertid har Birk brukt tid og ressurser hos BEK på å jobbe videre mot premieren på Moldejazz i midten av juli. Konserten ble avholdt i det flunkende nye kulturhuset Plassen, som den andre konserten der etter nyåpning uken før. Prosjektet ble godt mottat og anmeldensene strømmet inn.

Jazznytt
Fire Flate
Dagbladet
NRK

Gjennomførelsen av konserten var i god Jøkleba-stil ytterst improvisert og hvert eneste øyeblikk var minst like intenst for bandet som det var for publikum. Men samarbeidet ga mersmak og en turne som kvintett (Med Birk og Asle Karstad (lyd) som nye medlemmer) vil bli gjennomført i november 2012.

Etter konserten med Jøkleba i Molde bar det rett tilbake på BEK. Her satte Birk i gang med designet, sammensetningen og forberedelsene av det som skulle bli Lars Vaulars nye visuelle sceneshow, med premiære på Øya-festivalen i begynelsen av august.

Sammensatt av rundt 700 nøkkelringer, 150 gjeddefortommer og 72 plastplater, designet og konstruerte Birk et modulært system på opp til 7,5m X 5,5m som fungerer som en videoskjerm, når Lars Vaular er på turné.
http://bnvisuals.com/LARSLAPS.html

Innholdet, en serie av enkle animasjoner av lyssatte tredimensjonale kuber kombinert med Lars musikkvideoer – og annet materiale – som Birk har laget for hiphoperens show, blir nøye videomappet til hver enkelt av de 72 bitene hver gang konserten avholdes.

Alt forarbeide til disse prosjektene har Birk gjort i BEKs lokaler i vår/sommer, og nye prosjekter er allerede underveis.