Så jævla sanntid: Introduksjon til Max i Verktøykassen

I denne versjonen av Verktøykassen får du et grunnleggende introduksjonskurs i utviklingsverktøyet Max. Max er veldig fleksibelt og kraftfullt, og er egentlig en måte å programmere visuelt med bokser og «ledninger» på skjermen. I tillegg til å lage kompleks lyd og musikk, kan du manipulere video eller lage animasjon. Du kan også koble til alle mulige keyboard, knotter og andre Arduino-baserte knapper og sensorer. Kurset vil foregå i BEKs lokaler for et lite antall deltagere, og vil direktestrømmes for de som er interessert i å delta digitalt.

Continue reading «Så jævla sanntid: Introduksjon til Max i Verktøykassen»

Så jævla sanntid: Returning to Actuality

I februar presenterte BEK Warning – the trail – turn left – turn right, en én-kvelds utstilling av arbeider som ble produsert under workshopen Returning to Actuality. I forbindelse med serien Så jævla sanntid, presenterer vi her en digital versjon av utstillingen på nett i perioden 27. mai – 7. juni.

Continue reading «Så jævla sanntid: Returning to Actuality»

Så jævla sanntid: Digital presentasjonsserie

I 2020 er BEK 20 år, og gjennom året vil vi presentere en rekke ulike prosjekt – både nye som blir til og eldre som vi finner i arkivet. Først ut er «Så jævla sanntid» anno 2020, som er en presentasjonsserie hvor BEK utforsker ulike digitale format. I tiden fremover vil vi med jevne mellomrom publisere digitale presentasjoner av kunstprosjekter på bek.no.

Continue reading «Så jævla sanntid: Digital presentasjonsserie»

Studioer og prosjektrom er åpne

Hverdagen har blitt annerledes for oss alle som følge av tiltakene mot koronaviruset. Kanskje har du prosjekter du ikke får jobbet med på hjemmekontoret? Da skal du vite at våre studioer og prosjektrom er åpne. Som kunstner og utøver kan du få tilgang til teknisk produksjonsutstyr, våre lokaler og vår kompetanse gjennom veiledning og rådgivning. Send kort prosjektbeskrivelse til bek@bek.no.

Continue reading «Studioer og prosjektrom er åpne»

Survival Kit for the Age of Technology – en videobok skapt i fellesskap, nå på Vimeo

Fjorårets Future DiverCities LAB på BEK! Med utgangspunkt i seminaret Survival Kit for the Age of Technology i 2018, inviterte vi en rekke kunstnere, andre kreative og eksperter til – i fellesskap – å lage et virkelig Survival Kit for Age of Technology, i form av en videobok. Resultatet kan du se på BEKs Vimeo-kanal.

Continue reading «Survival Kit for the Age of Technology – en videobok skapt i fellesskap, nå på Vimeo»

Forhåndsregler på BEK ifbm koronaviruset (COVID-19)

Kjære kunstner, kollega og andre besøkende!

På BEK tar vi den kritiske situasjonen i forbindelse med koronaviruset på alvor, og vil følge helsemyndighetenes tiltak for å hindre videre smitte.

Derfor avlyser og/eller utsetter vi våre kommende arrangementer fremover, følg med på bek.no for oppdatert informasjon.

Vi vil fortsatt holde våre studioer og prosjektrom åpne. Vi tar forhåndsregler med oftere vask og desinfisering av våre lokaler, og vi oppfordrer alle som er innom til hyppig håndvask og holde avstand til andre som oppholder seg her. Alle besøkende må forholde seg til helsemyndighetenes anbefalinger. Skulle situasjonen tilsi det, vil vi måtte innføre ytterligere restriksjoner, eventuelt stenge hele BEK en periode.

Ta vare på hverandre!

ToBe Continued… 24 timers live streamet konsert på Verdens tuberkolusedag

ToBe Continued… er et 24-timers langt lydmaraton, hvor kunstnere og musikere fra hele verden spiller et halvtimes sett hver. Settene strømmes via Stazione Di Topolos hjemmeside hele tirsdag 24. mars 2020. Blant årets kunstnere er Espen Sommer Eide. ToBe Continued… har som målsetning å øke kunnskapen om Verdens tuberkulosedag, og skape forbindelser mellom kreativitetens verden og den av vitenskap.

Continue reading «ToBe Continued… 24 timers live streamet konsert på Verdens tuberkolusedag»

Avlyst // Arbeidsresidency: Marije Baalman

Marije Baalman skriver for tiden en bok om mapping: Hvordan kan bevegelser oversettes til for eksempel lyd, lys og video ved bruk av sensorer og kontrollere? I hennes eget kunstneriske arbeid har mapping spilt en viktig rolle siden 2001, da hun begynte å bygge sitt første digitale musikkinstrument, STRIMIDILATOR. De siste 19 årene har hun laget digitale instrumenter, interaktive installasjoner, danseforestillinger og drager (vindinstrumenter). I presentasjonen sin på BEK vil hun diskutere ulike tilnærminger til mapping gjennom eksempler fra sine egne prosjekter.

Continue reading «Avlyst // Arbeidsresidency: Marije Baalman»

Verktøykassen: Max

Denne Verktøykassen blir et grunnleggende introduksjonskurs i utviklingsverktøyet Max. Max er veldig fleksibelt og kraftfullt, og er egentlig en måte å programmere visuelt med bokser og «ledninger» på skjermen. I tillegg til å lage kompleks lyd og musikk, kan du også manipulere video eller lage animasjon. Du kan også koble til alle mulige keyboard, knotter og andre Arduino-baserte knapper og sensorer.

Continue reading «Verktøykassen: Max»