Arrangement

DREAMING WITH NONHUMANS AND AI WORKSHOP MED SUZANNE KITE

BEK 02.12.2023 14.0003.12.2023 16.00

Publisert

Som en del av symposiet «The Only Lasting Truth is Change» inviterer BEK kunstnere og forskere til «Dreaming with Nonhumans and AI Workshop», ledet av Lakota-kunstner, komponist og akademiker Dr. Suzanne Kite.

«Dreaming with Nonhumans and AI Workshop» er en todagers workshop som undersøker konseptet om å samarbeide med kunstig intelligens som en ikke-menneskelig enhet. Deltakerne inviteres til å utforske egne hallusinasjoner, drømmer og visjoner som kilder til kunstverk og idéer. Kite oppfordrer til å ta med egne foretrukne kreative medier, verktøy og instrumenter for å delta i forelesninger, diskusjoner og praktiske øvelser. I tillegg tilbyr denne workshopen drømmeinstruksjoner for å utforske underbevisstheten ytterligere i løpet av natten. 

Mennesker er omgitt av objekter de ikke anser eller opplever som intelligente eller levende, og ikke verdige nok til å relatere seg til. For å skape relasjoner med en hvilken som helst ikke-menneskelig enhet, er det avgjørende å erkjenne de ikke-menneskelige som et «vesen». Urbefolkningsontologier tilbyr kunnskap og metoder for å forstå alle typer enheter som et vesen.

Denne workshopen tilbyr en unik mulighet til å undersøke skjæringspunktene mellom menneskelig kreativitet og teknologi, og åpner dørene for nyskapende metoder og perspektiver for kreative prosesser.

Workshopen finner sted på BEK 2. og 3. desember kl 14:00–16:00.
Den foregår på engelsk og det er gratis å delta. Workshopen er nå fulltegnet.

SUZANNE KITE

Kite (Dr. Suzanne Kite) er en prisvinnende Oglála Lakȟóta performancekunstner, billedkunstner, komponist og akademiker, kjent for sin audiovisuelle performance med sin hårflettede maskinlæringsmodul. Kites praksis utforsker moderne Lakota-ontologier gjennom forskningsbasert kunst, digitale medier og performance. Kite jobber ofte i samarbeid med medlemmer fra familien og lokalsamfunnet.

THE ONLY LASTING TRUTH IS CHANGE

Workshopen er en del av «The Only Lasting Truth is Change», et utvidet symposium som undersøker framtidige rammeverk for kunst, teknologi, natur og makt. Årets symposium finner sted i Bergen og på nett 16.–19. november 2023, med satellitt-arrangement gjennom høsten. Klikk her for det detaljerte symposieprogrammet.

Symposiet er organisert av BEK, med støtte fra Norsk kulturråd, Fritt Ord, Bergen kommune, KORO, Bergesenstiftelsen, og i samarbeid med Ekko, Østre, Tenthaus, Bergen Assembly, Aldea, Bergen Works og Statsforvalteren i Vestland. Det er en del av New Perspectives for Action – et prosjekt av Re-Imagine Europe, medfinansiert av EU.

Tilgjengelighet

BEKs lokaler er dessverre ikke tilgjengelige for rullestolbrukere. Send oss en e-post på bek@bek.no om du bruker rullestol, så vil vi gjøre vårt beste for å finne en løsning som ivaretar dine behov. Våre toaletter er for alle kjønn. Servicehunder er velkomne i våre lokaler. Det er også mulighet for å trekke seg tilbake om man trenger å ha det stille.

Bilder: 1) Suzanne Kite, foto: Yuula Benivolski, 3) Suzanne Kite, Mnišma wakignúŋke 1 – 4, 2023, foto: Alon Koppel, gjengitt med tillatelse av River Valley Arts Collective.