Symposiet

Zavoloka

Østre, Østre Skostredet 3 12.11.2022 22.4512.11.2022 23.45

Publisert

Kateryna Zavoloka er født i Ukraina og basert i Berlin. Under artistnavnet Zavoloka arbeider hun som komponist, lydkunstner, artist og billedkunstner. Hun har viet seg til å orkestrere kompromissløs eksperimentell musikk som bryter med sjangerdefinisjoner og stiler. Arbeidet hennes springer ut fra en tydelig konseptuell og forskningsbasert kjerne, og kombinerer tradisjonelle og mekaniske elementer.

Audio-visuell performance
Tid: 12. november kl. 22.45
Sted: Østre, Østre Skostredet 3
Billetter: registrer deg på forhånd via TicketCo for en billett som gir gratis inngang til 23.00. Billetter i døra: 150,-

Ved siden av å framføre live audio-visuelle sett, tar hun del i kunstprosjekter på tvers av sjangre og driver de eksperimentelle musikklabelene Kvitnu og Prostir sammen med Dmytro Fedorenko (a.k.a. Kotra). Som del av det tverrdisiplinære og tverrkunstneriske prosjektet Cluster Lizard har Zavoloka også markert seg med sin omslagskunst til plater og som grafisk designer.

I 2005 fikk Zavoloka hederlig omtale i Digital Music & Sound Art med Prix Ars Electronica for albumet “Plavyna”. I 2019 ble albumet “Promeni” nominert til Best Album in Ukraine i Aprize awards.

Med jevnlige konserter har Zavoloka spilt på arenaer som konserthaller, klubber, museer for samtidskunst, teatre, utendørskonserter og festivaler som Superbooth20 (Tyskland), Presences Electronique (Frankrike), CTM (Tyskland), MadeiraDig (Portugal), Unsound New York (USA), Kvitnu Fest (Ukraina), Rewire (Nederland), Thyssen-Bornemisza Museum (Spania) og ZKM (Tyskland). www.zavoloka.com

Fotokreditering: Foto av Zavoloka er tatt av KURØ.

Klikk her for å gå tilbake til det fullstendige symposieprogrammet