Utvikling

Vertøykassen: Lydopptak

BEK - Lydopptak 17.10.2019 11.0017.10.2019 15.00

Publisert

I denne Verktøykassen skal vi gjøre lydopptak, og se på hvordan ulike mikrofoner kan benyttes til ulike formål. Når er det lurt å bruke en retningsstyrt mikrofon? Og hvilke mikrofoner og mikrofonteknikker egner seg for feltopptak? Vi skal gå igjennom kontaktmikrofoner, shotgun, stereomikrofoner, dpa, ambisonic, mikrofoner for elektromagnetiske opptak, hydrofoner, geofoner, paraboler og mikrofon-arrays. Verktøykassen ledes denne gangen av Espen Sommer Eide.


Torsdag 17. oktober kl. 11.00 – 15.00: Dagens tema – Lydopptak
Påmelding innen tirsdag 15. oktober til bek@bek.no Meld gjerne fra om spørsmål og/eller problemstillinger som du ønsker å ta opp i Verktøykassen (utover dagens tema). Ta med egen laptop.

Det er mulig for kursdeltagerne å jobbe videre fredag 18. oktober, da mikrofoner og annet utstyr vi bruker i Verktøykassen torsdagen vil bli liggende fremme. Merk at ingen kursledere er tilgjengelige denne dagen, og at deltagerne må jobbe selvstendig.


Verktøykassen er gratis og åpen for alle, og vil foregå på norsk og/eller engelsk etter behov.

Se tidligere tema i Verktøykassen her

Bilde fra feltopptak på Mongstad under Reality-based Audio Workshop.
Foto: Jiska Huizing.


Om Verktøykassen

Verktøykassen er BEKs nye møteplass for å lære om og prøve ut tekniske verktøy, det være seg både maskinvare og programvare. Det er lav terskel for deltakelse, og høy hands-on faktor. For hver gang blir et nytt «dagens tema» lansert, i tillegg til at deltakere kan komme med innspill eller spørsmål som tas opp i fellesskap. Verktøykassen foregår jevnlig, og ledes som oftest av spillutvikler og programmerer Stian Remvik.


Om Espen Sommer Eide

Espen Sommer Eide er en kunstner og komponist bosatt i Bergen, og er tilknyttet BEK som rådgiver for kunst og teknologi. Ved å benytte seg av musikk og lyd som både medium og metode, består hans kunstneriske praksis av langvarige engasjement i spesifikke landskap, arkiver, språk og rytmer, med en eksperimentell tilnærming til lokal og erfaringsbasert kunnskap. I tillegg til installasjoner og performanser, har han gjennom musikkprosjektene Alog og Phonophani vært en fremtredende representant for eksperimentell elektronisk musikk i Norge, med en rekke utgivelser på plateselskap som Rune Grammofon, FatCat og Hubro.

Espen Sommer Eide