Arrangement

Velkommen til BEK Åpningsuke 2023!

BEK, C. Sundts gate 55 + Bergen Kjøtt, Skutevikstorget 1 23.02.2023 26.02.2023

Publisert

Vi starter året for alvor 23.–26. februar med åpne dører, kunstnersamtaler, workshoper og performancer på BEK og et inspirerende filmprogram på Bergen Kjøtt. Hjertelig velkommen til oss for en rikholdig uke med fellesskapet omkring BEK i sentrum!

Du kan blant annet få kræsjkurs i å bruke våre lyd- og videostudio, fulgt av en sosial middag og livemiksing av lyd og video, få et glimt inn i de kunstneriske prosessene til Amber Ablett, Cici Wu og Samuel Brzeski og oppleve lydperformancer fra tonota og Arthur Hureau. BEK Åpningsuke rundes av med et filmprogram på Bergen Kjøtt, der vi presenterer et utvalg filmer fra Karrabing Film Collective, Rory Pilgrim, Josèfa Ntjam og Ayoung Kim.

Se lenker i programoversikten for mer om hvert arrangement. Alle har gratis inngang, og ingen registrering er nødvendig!

Program

Torsdag 23. februar

BEK, C. Sundts gate 55, 9. etasje
18:00 BEK Åpningsuke: Kunstnersamtaler: Ablett, Wu, Brzeski

Amber Ablett: «Conversation as an artistic research material»
Gjennom sitt arbeidsopphold på BEK denne våren vil kunstner Amber Ablett jobbe med to kunstneriske utviklingsprosjekter som bruker samtale som materiale. I kunstnersamtalen åpner hun opp de to prosjektene og deler hva hun har lært om trygg, etisk, støttende og kollektivt eid dokumentasjon, opptak og nedtegnelser.

Cici Wu: «Tsaiyun (Rosy-Cloud) Bridge and Tang Lung Chau (Lantern Island)«
Cici Wu (USA/Hong Kong) har i februar arbeidsopphold i BEKs videostudio, der hun redigerer en stop motion-kortfilm og jobber med et nytt skulpturarbeid i forlengelsen av hennes pågående langsiktige prosjekt som tenker på nytt om det tidlige filmmediet og dets forløper i et kvasi-fiktivt Asia. Begge arbeidene vil bli vist på Wus utstilling på Hordaland kunstsenter med åpning 25. februar.

Samuel Brzeski
Samuel Brzeski kommer til å snakke om og rundt sitt pågående prosjekt “Vibrational Semantics”, som utforsker stemmens evne til å veksle sømløst mellom betydning og klang, fra talelyd til støy. Spørsmål om lingvistisk tvetydighet, kroppsliggjort stemme og følelse/mening blir utforsket i relasjon til stedet og nærværet til den performative stemmen. Brzeskis kommende soloutstilling på Lydgalleriet, «The burly word catches the erm», er det nyeste leddet i prosjektet.

Fredag 24. februar

BEK, C. Sundts gate 55, 9. etasje
16.00–22.00 BEK Åpningsuke: Kræsjkurs

Her får du innblikk i lydstudioets muligheter – miksing, lyd for film, voice-overe, innspilling av improvisert elektronikk og mer. Vi gir også en kort introduksjon til 8K-kamera og videostudio for begynnere og andre nysgjerrige! I forlengelsen av kræsjkursene åpner vi for muligheten til å teste og mikse livevideo og lyd, og inviterer til fellesmiddag med kald drikke og gode samtaler.

Lørdag 25. februar

BEK, C. Sundts gate 55, 9. etasje
18:00 BEK Åpningsuke: Lydperformancer: tonota, Arthur Hureau

Kom til BEK for to spennende lydperformancer fra kunstnere i miljøet rundt BEK: multikanalverket uncertainty med Zagreb-baserte tonota, som nylig var på arbeidsopphold hos oss, og et multikanals livesett fra Arthur Hureau.

Søndag 26. februar

Bergen Kjøtt, Skutevikstorget 1
18.00 BEK Åpningsuke: Filmer

Vi inviterer til et filmprogram på Bergen Kjøtt der BEK-teamet presenterer filmer fra Karrabing Film Collective, Rory Pilgrim, Josèfa Ntjam og Ayoung Kim som inspirerer og utfordrer oss, og som peker i retning av våre forskningsinteresser.

Bildekreditering: 1) BEK. 2–3) Portrett av Amber Ablett: Jan Khür. 4–5) BEK. 6) Foto av tonota som framfører “uncertainty” på Gibanja 2023: Sanja Bistričić Srića. 7) Foto av Arthur Hureau: Nayara Leite. 8) Stillbilde fra «The Undercurrent» av Rory Pilgrim. 9) Stillbilde fra «Delivery Dancer’s Sphere» av Ayoung Kim.

Grafisk design ved Blank Blank Studio.