Arrangement

The Whistling Project ved Susi Law

the museum garden of Alvøen Manor 01.06.2014 12.0030.06.2014 00.00

Publisert

The Whistling Project er et performativt forskningsprosjekt initiert av Susi Law som startet i fjor høst, hvor hun intervjuet “plystrere” hun møtte, og samlet plystrelyder i forskjellige byer i Tyskland, Sveits, Frankrike og Norge. Etter invitasjon fra kurator Gitte Sætre, er prosjektet nå midlertidig stasjonert i Alvøen (et av våre eldste industrimiljøer som har blitt et av de fineste boligområdene vi har), med muligheter for interaksjon mellom de lokale innbyggerne og naturen gjennom ulike typer av private / offentlige plystresekvenser.

The Whistling Project åpnet på Alvøen Kulturdag 1. juni, og vil være åpent hele juni måned. Susi Law vil også sette opp det hun kaller plystrestasjoner i Alvøen, og samle historier og plystrelyder fra luften. Et utvalg av dette forskningsmaterialet vil bli vist i slutten av juni.

Susi Law kaller seg selvstendig kunstner og aktiv lytter. Hun fokuserer på å fange, oversette, artikulere og sirkulere følsomhet. Hun ble uteksaminert ved Academy of Visual Arts i Hong Kong og Bergen kunst- og designhøgskole, og har jobbet med kuratoriske prosjekter innen lydkunst.

BEK har bidratt med utstyr og studiotid til prosjektet.