Future DiverCities

«Temporary Museum: Microscopic Power of Food Practices» av GaraGara Artist Initiative

"Den latente byen": Presentasjon på bek.no 12.11.2020 29.11.2020

Publisert

Temporary Museum: Microscopic Power of Food Practices (TM:MPFP)
GaraGara Artist Initiative
Installasjon, DIY lydgenerator fra frukt og workshoper

Se digital presentasjon av installasjonen her.

På hvilke måter kan kunstneriske metoder brukes til å kritisk undersøke handlingsmønstre rundt det å spise og konsumere? GaraGara Artist Initiative vil omgjøre utstillingsrommet på Bergen Kjøtt til en lab/installasjon ut fra prinsippene om gjør-det-selv (DIY) og gjør-det-sammen-med-andre (DIWO). På grunn av covid-19 vil dette skje gjennom to workshoper direktestrømmet fra Indonesia til Bergen Kjøtt. Sammen vil deltakerne lage en installasjon der hovedelementet er frukt.

TM:MPFP er en kunstnerisk spekulasjon rundt vår håndtering av mat, med spørsmål knyttet til helse, politikk, kultur og samfunn og idéer relatert til mat-biopolitikk på et lokalt og internasjonalt nivå. Mat-biopolitikk betyr: å undersøke hvordan matspørsmål relaterer seg til gener, cellefragmenter, proteiner, enzymer, bakterier og sopp, i tillegg til større spørsmål knyttet til dagens politiske situasjon.

MERK at begge workshopene er utsatt inntil videre på grunn av gjeldende restriksjoner relatert til covid-19 i Bergen.

Workshop: DIY Food Audio Generator (AVLYST)
Dato: Lørdag 14. november
Tid: 12.00
Påmelding: Workshopen er gratis og ingen nødvendige forkunnskaper behøves. Maks 10 personer, send en e-post til producer@bek.no hvis du vil delta. 

I workshopen vil vi se på hvordan vi bruker våre ressurser. Hver deltaker vil få små elektroniske byggesett slik at alle kan bygge sin egen lydgenerator. Denne vil bli matet med innsamlet frukt og grønnsaker. Prosjektet vil bruke “utgått” frukt og grønnsaker som vanligvis blir kastet eller ansett som uselgelig av estetiske grunner.

Workshop: Extracting Food DNA (AVLYST)
Dato: Søndag 15. november
Tid: 12.00
Påmelding: Workshopen er gratis og ingen nødvendige forkunnskaper behøves. Maks 10 personer, send en e-post til producer@bek.no hvis du vil delta. 

GaraGara inviterer publikum til å delta i denne morsomme og lekne workshopen. Siden DNA er koden til livet, har alle ting som er levende et DNA. Ved å bruke enkle teknikker og bilder, vil deltakere på denne workshopen se på de mikroskopiske bestanddelene som lever inne i maten de spiser til vanlig.

Garagara Artist Initiative ble etablert i Jakarta, Indonesia. Kunstnerne arbeider inter-multidisiplinært, og de implementerer prinsippene om delekultur og å bringe kunst inn i livspraksis.  Gjennom fantasi, spekulasjon og eksperimentering blir dette manifestert i kunstneriske undersøkelser og produksjoner. Praksisen deres strekker seg fra kuratorisk arbeid til performance og nye medier. Med et fokus på ideer som relaterer seg til sosiale, politiske og økologiske spørsmål, setter GaraGara søkelyset på de stedene der kunst og teknologi møtes i våre daglige liv, både på et regionalt og globalt nivå. GaraGara består av Abi Rama Rahmady, Mohamad Haryo Hutomo, Mochamad Hasrul Indrabakti, Hani Alghifary og Rachmadi “Ramboy”.

Den latente byen

Den latente byen viser kunstneriske produksjoner som tar for seg byens skjulte historier. Her møtes latent infrastruktur, skjulte historier, digital tilstedeværelse og spørsmål rundt makt og demokrati knyttet til dagens og fremtidens by. Alt sett gjennom et kunstnerisk perspektiv. Den latente byen er byen som venter, den som er i ferd med å folde seg ut, byen vi skaper i fellesskap. 

Noen av produksjonene er bestilt av og utviklet for BEK, mens andre vises på nytt eller blir presentert i nye formater. Et videoprogram vil vises gjennom hele utstillingsperioden, og det vil være et omfattende program av samtaler og performancer. Les mer om prosjektet og programmet her.