Utvikling

Nå er BITWaves-appen ute!

Last ned BITWaves-appen gratis 01.12.2020 31.12.2020

Publisert

Last ned BITWaves gratis:

Apple
Android

Med BITWaves kan du på en enkel måte gjøre opptak med mobilenheten din. Du kan bruke opptakene i instumentmodusen ved å trykke eller dra fingrene over skjermen. Øverst i skjermen vil de spilles av i normalt tempo og tonehøyde, nedover på skjermen blir lydene langsommere og mørkere. I sequencermodusen kan du sette sammen lydene du har tatt opp til en komposisjon. Når du er fornøyd kan du enkelt og anonymt dele komposisjonen med BIT20 Ensemble!

Som en del av Bergens 950 årsjubileum, har BIT20 Ensemble denne høsten invitert bergenserne til å skape Lyden av Bergen. Hør noen av bidragene laget med BITWaves her:

S&S, fra klasse 7a ved Damsgård skole
Byturen
L & V, fra klasse 6d ved Ulsmåg skole
F & K, fra klasse 6d ved Ulsmåg skole

BITWaves ble utviklet av Stian Remvik ved BEK i 2015 som en musikkapp for BIT20 Ensemble. Appen kan brukes i komposisjonsprosjekter og i musikkproduksjon. Av BIT20 brukes appen primært i undervisning og formidling rettet mot barn og unge.

BITWaves legger opp til leken og personlig komponering og avspilling fordi du i sekvensdelen ikke blir «styrt» av et grid. Musikkappen lar også dem som ikke kan spille instrumenter eller lese noter lage musikk av lyder de selv lager og som finnes rundt oss.

Nytt i versjon 2.4:
– Du kan enkelt dele komposisjoner med BIT20 Ensemble!
– Du kan lagre flere prosjekter!
– Det er tydeligere skille mellom de to modusene
– Bugfikser

BIT20 Ensemble ble stiftet i 1989 og er et samtidsmusikkorkester. Orkesteret gjør innspillinger av norske og utenlandske komponister, har konserter over hele verden og står bak flere spennende deltakerprosjekt med barn, ungdom og voksne i alle aldre.

BITWaves er finansiert av BIT20 Ensemble med støtte fra Kulturrådet, Vestland fylke og Bergen kommune.

Les mer om BIT20 her.