Arrangement

Lynkurs i filmskaping

BEK 21.01.2019 10.0022.01.2019 16.00

Publisert

Lag en historie, forbered opptaket og trykk på REC, for så å gjøre det særs viktige redigeringsarbeidet! Kurset ledes av filmskaper og -produsent Paul Johannessen og går over to dager. Den første dagen skal vi lære teori og få noen introduksjoner, andre dagen skal vi lage noe.

Mandag 21. – tirsdag 22. januar kl. 10.00 – 16.00
Pris: 400,- inkludert lunsj begge dager.
Meld deg på til bek@bek.no, merk at det er begrenset med plasser.
Du trenger ingen forhåndskunnskaper for å delta. Kurset vil hovedsakelig foregå på engelsk.

Hva vi skal lære

Historien: To veier inn i narrativet
– HNHHH (Hvem når hva hvor hvordan?)
– Myter og helten med tusen ansikt

Opptaket: Kameraer, sensorer, kodek, formater, linser, bildefrekvens, ratio og mikrofoner
Bildet: Å manipulere betrakterens oppmerksomhet
Komposisjon og opptaksstruktur, kamerabevegelser og andre teknikker
Streken, og når man kan gå over den
Det gylne øyeblikket når du trykker på REC

Redigeringen: Å forankre historien i lyd. Montasje og assosiativt språk.

Om Paul Johannessen

Paul Johannessen (født 1977, Australia) har bakgrunn innen film-, lyd- og musikkproduksjon. Han er utdannet i Sydney i film- og TV-produksjon, og begynte å arbeide i industrien med TV-serier og spillefilmer som regiassistent. Han har samarbeidet med kunstnere om å produsere videokunst, arbeidet som kamera- og lydmann for nyhets-, drama- og dokumentarproduksjoner for TV, og regissert sine egne dokumentarer. I tjueårene spilte og innspilte han musikk, noe som også har påvirket hans tilnærming til film. For tiden produserer han stort sett videoer for foretak og kulturorganisasjoner på enmanns-basis. I tillegg arbeider han med lyd for større produksjoner, både med lydopptak på settet, etterproduksjon av lyddesign og miksing.

Johannessen er en generalist med variert erfaring med produksjon, men det er redigeringen som fasciner ham mest og som påvirker hele prosessen med å lage film. Å forstå hvordan du ønsker å redigere prosjektet ditt hjelper å avgjøre hvordan opptakene skal tas og til og med hvordan manus skal skrives. Han ønsker å gå baklengs gjennom noen av prosjektene han har arbeidet med, og håper at andre kan dra nytte av dette utvikling av sine egne prosjekter.

Mer om Paul Johannessen på hans hjemmeside her.