Arrangement

loadbang: Arbeid med multi-touch interfaces

BEK 02.10.2009 14.0002.10.2009 16.00

Publisert

BEK har som assosiert samarbeidspartner i det franske forskningsprosjektet Virage anskaffet en 15” Stantum multitouch skjerm”. Vi vil se på hvordan denne kan brukes med Max vha. Max Multitouch Framework. Vi vil også se på andre single- og multi-touch løsninger som Lemur, Wacom tablets, OSCemote for iPhone/iPod touch og Continuum Fingerboard.

Vi vil også se på kommunikasjonsprotokollene OpenSoundControl og TUIO og hordan de kan brukes til kommunikasjon av kontrolldata.

Om loadbang

loadbang er et faglig fora for kunstnere og studenter som arbeider med real-time prosessering av media. Vi vil møtes ca. to ganger i måneden. Hvert møte vil belyse et eller flere temaer knyttet til viderekommende arbeid med Max og andre program som SuperCollider og Pd.

Deltagerne vil også bli oppfordret til å presentere og diskutere egne prosjekter hvor Max er brukt, slik at vi kan belyse den kunstenriske bruken av programvaren.

Tiltaket er et samarbeid mellom BEK og Kunsthøgskolen i Bergen, og finner sted på BEK, C. Sundtsgt. 55, 9. etg. Tiltaket er støttet av Norsk kulturråd og Bergen kommune.