Arrangement

Light-Sound kveldsvandring med Boris Shershenkov

BEK, C. Sundts gate 55 21.0003.05.2023 22.30

Publisert

Bli med Boris Shershenkov, som er i arbeidsopphold hos oss, på en kveldsvandring med start på BEK! Gjennom vandringen lager deltakerne et lys- og lydkart av området rundt Nordnes. 

Tid: 3. mai kl. 21.00
Startpunkt: BEK, C. Sundts gate 55
Påmelding: send en e-post til resources@bek.no innen 1. mai. Begrenset antall plasser (7 deltakere). Vandringen vil bli guidet på engelsk. Det er gratis å delta, og ingen tidligere erfaring er nødvendig. 

Program: 
21.00 Introduksjon til Lighthub-prosjektet av Boris Shershenkov på BEK (presentasjonen begynner 21.10)
21.30–22.30 Light-Sound kveldsvandring i gruppe gjennom BEKs nabolag

Det er også mulighet for å være med på en flerkanals lyttesesjon med Boris torsdag 4. mai kl. 17.00 på BEK – dette krever ingen registrering.

Lighthub-prosjektet utforsker essensen av elektrisk lys, som er fundamentalt annerledes enn naturlige lyskilder. Utformingen av teknogene, menneskeskapte lysstrømmer er basert på “human visual inertia” eller tregheten i menneskets synssans: de inneholder en betydelig mengde informasjon som er skjult for det blotte øyet, men som befinner seg innenfor grensene av det vi kan oppfatte via hørselssansen. Deltakerne på vandringen vil, gjennom spesielle omformere, få muligheten til å synestetisk undersøke byens lysmiljø slik det er dannet av ulike elektriske kilder som reklameskjermer, billykter og gatebelysning, og skape et lys- og lydkart av området som de går gjennom. Som del av vandringen blir deltakerne medforfattere av ruter for vandringen og utøvere av et kartografisk stykke fra Lighthub-syklusen. Utøverne, som forflytter seg samtidig langs forhåndsdefinerte ruter, spiller inn moduleringene av byens lysstrømmer. Gjennom opptakene folder hver rute seg ut i tiden, i form av et unikt lydstykke. 

For å bli med, kle deg varmt for å være utendørs og ta med en smarttelefon eller lydopptaker med minijack-input (3,5 mm) og hodetelefoner med kabel. Om du mangler noe av dette og gjerne vil være med på vandringen, ta kontakt med oss på resources@bek.no innen 1. mai!

Merk: BEKs lokaler er dessverre ikke tilgjengelige for rullestolbrukere. Send oss en e-post om du bruker rullestol, så vil vi gjøre vårt beste for å finne en løsning for arrangementet som ivaretar dine behov.

Boris Shershenkov er en uavhengig kunstner og forsker med PhD i tekniske vitenskaper; han underviser, foreleser og utvikler musikkinstrumenter. Med vekt på prosjekter som utvikler nye metodologier innen teknologi og lydkunst, utforsker han forholdet mellom mennesker og teknologi og kombinerer moderne teknikker med en form for mediaarkeologi.

Foto fra tidligere vandringer med Lighthub-prosjektet: 1) Kaliningrad, foto Alexander Matveev; 2) Istanbul, foto Serkan Sevilgen; 3) Murmansk, foto Eduard Mikryukov.