Arrangement

Høstoppstart

Struer Tracks (Danmark) / BEK / Østre (Bergen) 26.08.2019 11.09.2019

Publisert

Vi gleder oss til høsten! Fra 5. august er vi tilbake på BEK, og starter sesongen med Reality-based Audio Workshop på Struer Tracks, bokpresentasjon av «Elektrisk lyd i Norge» og konsert, og konsert med Loud Matter på Østre.


Reality-based Audio Workshop på Struer Tracks

Datasentre, vindmølleparker og lignende anlegg som muliggjør den moderne verdens kommunikasjonsnettverk etableres ofte utenfor byene. De konkrete forandringene i landskapet, som følge av den immaterielle kommunikasjonen, har foregått upåaktet. 26 – 30. august skal et utvalg lydkunstnere i Reality-based Audio Workshop gjøre lydlige undersøkelser som del av Struer Tracks, og utforske hvordan digital kommunikasjon påvirker landskap. I fellesskap skal de gjøre opptak og komponere frem et verk, som også publikum vil kunne følge med på utviklingen av.


Elektrisk lyd i Norge

Onsdag 28. august kommer Jøran Rudi til BEK for å lansere den nye boken sin «Elektrisk lyd i Norge fra 1930 til 2005». Det blir selvsagt elektrisk live lyd i anledning presentasjonen – mer info kommer!


Loud Matter på Østre

Loud Matter opptrer på Østre 4. september, og vil holde presentasjon på BEK den samme uken. Loud Matter er en audiovisuell live performance av Marieke Verbiesen (NO), Gerri Jaeger (AU), Mark van den Heuvel (NL) og Timo Hooghuis (NL) som kombinerer live animasjon med live musikk på Nintendo Gameboy. Det siste året har de utviklet en programvare som synkroniserer live trommer med elektronikk som kontrollerer avspilling av live animasjon.


Bilder
Loud Matter live, hentet fra marieke.nu
Reality-based Audio Workshop, feltopptak på Mongstad. Foto: Jiska Huizing
Jøran Rudi, hentet fra notam.no