Future DiverCities

Future DiverCities // kunngjøring

BEK 18.05.2016 07.0031.05.2020 00.00

Publisert

Partnerskapet, dannet av organisasjoner spredt over 7 europeiske land, skal bruke de neste fire årene til å utforsker nye modeller for kunstnerisk utvikling og distribusjon som fremmer kulturelt mangfold.

Den digitale tida har gitt en eksplosjon av muligheter for kreativ utfoldelse. Det har gitt verktøy for samhandling og samarbeid, men samtidig har globale selskaper pålagt sine egne regler og økonomi på den kreative industrien og offentligheten. Hva er konsekvensene? Viktige deler av kulturen vår har lidd under dette, spesielt med tanke på tilgjengeliggjøring av et kulturelt mangfold, synliggjøringen av kunst og kultur med mer spesielle og ikkekommersielle uttrykk samt ikke minst at honoreringen for kunstnernes arbeid har utviklet seg i en negativ retning.
Future DiverCities vil fokusere på disse spørsmålene, og arbeide for å bygge og utvikle nye alternativer til mainstream kultur, og skape nye globale holdninger.
Prosjektets kjerneområder er musikk, elektronisk kunst og urban kultur.
Prosjektet Future DiverCities er utviklet med en dyp tro på kunstens universelle språk som kommunikasjons og meningsdanner og kunstens evne til å styrke sosiale bånd.

Partnerne har jobbet i mange år for å få dette prosjektet realisert. Organisasjonene som skal dele sine kollektive erfaringer og komplementære ferdigheter omfatter:
· 1D Lab – Saint Etienne, Lyon og Paris, Frankrike
· Offentlig Art Lab – Berlin, Tyskland
· CitiLab – Cornella, Spania
· Seconde Nature – Aix en Provence, Frankrike
· ANTI Festival – Kuopio, Finland
· BEK – Bergen, Norge
· Kontejner – Zagreb, Kroatia
· Liepaja bystyret – Latvia

Future DiverCities er stolte over å ha blitt valgt ut fra 127 prosjekter, og ser dette som en stor anerkjennelse av verdien av partnernes kollektive arbeid hittil.
Prosjektet er støttet av EUs kulturprogram, Kreativt Europa.

Twitter: (at)FutureDCities

BEK-Bergen senter for elektronisk kunst

Kontaktpersoner:
Anne Marthe Dyvi, kunstnerisk utvikler
anne.marthe.dyvi(at)bek.no
bek.no

BEK-logo