Arrangement

Fortapt i naturen

Metodistkirken alders- og sykehjem,Freida Fasmers Minne,Søreide seniorsenter 30.01.2012 11.0030.01.2012 12.00

Publisert

“Min far Alfred elsket å vare ute i naturen, plukke bær, fiske, gå på tur. Da han kom på sykehjem og havnet i rullestol ble det mindre og mindre kontakt med naturen. Parkinson gjorde at han også mistet språket, men han ville alltid ut. Det signaliserte han med å rugge kroppen framover for å si ut, jeg vil ut, jeg vil ut.”
– Irene Nygårdsvik, Spekulatoriet ASI 2011 besøkte kunstner Thorolf Thuestad fire eldresentre i Bergensområdet. Målet med besøkene var å få beboerne til å gi detaljerte beskrivelser av minner knyttet til lyder i naturen. Lyden av vind i skogen i det gamle nabolaget? En fugl som sang på en bestemt tid av året? Videre startet arbeidet med å konstruere et lydlandskap med utgangspunkt i de forskjellige utsagnene. I noen tilfeller ble opptakene gjort ved den spesifikke kilden, andre ganger ble minnene brukt som referanser for å finne liknende lydkilder i naturen.

 Nå presenteres resultatet for eldrehjemmene hvor intervjuene ble gjennomført.

BEK har bidratt med utstyr og studiofasiliteter.

Prosjektet er koordinert av Borealis i samarbeid med Spekulatoriet og Bergen Turlag. Støttet av Bergen Kommunes kulturelle spaserstokk og BEK.