Kunngjøring

Fagstillinger på BEK fra 1. januar 2018

BEK 01.01.2018 31.01.2018

Publisert

I høst avsluttet Trond Lossius sitt engasjement ved BEK som FOU-koordinator, da han tiltrådte en nyopprettet stilling som leder for kunstnerisk utviklingsarbeid, forskning og stipendiatprogram ved Kunsthøgskolen i Oslo. Trond har vært aktiv på BEK siden oppstarten i 2000, som daglig leder, fagleder for lyduttrykk og som foregangsmann for kunstnerisk utviklingsarbeid.

BEK har valgt å møte den nye personalsituasjonen med å utvide to av stillingene som allerede eksisterer. Fra 1. januar 2018 vil Marieke Verbiesen og Espen Sommer Eide fungere som rådgivere innen kunst og teknologi. Med dette styrker BEK sin fagkunnskap og drar veksler på de ressursene vi har per i dag. Anne Marthe Dyvi fortsetter i sin stilling som kunstnerisk utvikler.

 

Marieke Verbiesen er utdannet ved Royal Academy for Art & Design i s-Hertogenbosch og FMI Interactive Media Environments i Groningen. Hun arbeider med animasjon og web- og motion design, samt flere prosjekter innen elektronisk kunst. På BEK gir Marieke Verbiesen råd om videoredigering og DIY-løsninger, programvare for HD og 4K, og hun vil ha ansvaret for den nye gjestekunstnerordningen “BEK Studio Sessions”. Fra 1. januar 2018 har hun en 30% stilling og kan nåes etter avtale.

Espen Sommer Eide er kunstner og musiker, med hovedfag i filosofi fra Universitetet i Bergen. “Phonophani” er hans musikalske soloprosjektet. Espen Sommer Eide utgjør også den ene halvdelen av bandet “Alog”. I tillegg til utstrakt turnévirksomhet i inn- og utland, har han også stått bak en rekke kunstverk og installasjoner. På BEK vil Espen rådgi i forhold til lydkunst, elektronikk og programmering, initiere tverrfaglige prosjekter og ha ansvaret for lydbaserte workshopserier. Fra 1. januar 2018 har han en 30% stilling og kan nåes etter avtale.