Arrangement

Chrome workshop

KHIB 20.02.2012 00.0023.02.2012 00.00

Publisert

De to kunstnerne vil gi en presentasjon av eget arbeide og eksisterende forskning som involverer tekstiler og digital lyd, holde en 3-dagers workshop hvor man kan utforske teknikker og materialer for å skape kromatiske utskrifter og lyder, og fremføre et live-sett hvor tekstiler og digitale grensesnitt benyttes.

Berit Greinke er forsker i tekstildesign og digital lyd. Hun har studert ved Art School Berlin, og ble uteksaminert fra Central St Martins College of Art & Design, med en MA i Design for Tekstil Futures i 2009.
Fra oktober 2010 har hun tatt en EPSRC finansiert PhD i media og kunstteknologi ved Queen Mary University of London. Hennes praksisbaserte forskning fokuserer på cross-modal erfaring, å utvikle interaktive installasjoner av tekstiler og digital lyd.
Arbeidene hennes har vært utstilt internasjonalt, og hun har vunnet flere priser, som for eksempel the Surface Bursary ved London Printworks Trust finansiert av Leverhulme Trust, NOBELini Award finansiert av Medical Research Council og et årlig DAAD stipend.

Alessandro Altavilla er lydkunstner, lyddesigner for kino og komponist i elektroakustisk musikk. Hans forskning fokuserer på utvidede urbane opplevelser via lyd og mobile teknologier. Han har gjennomført en Master of Research in Digital Media ved Culture Lab under tilsyn av Atau Tanaka, etter å ha fullført en Bachelor i elektroakustisk komposisjon i Italia.

Workshopen arrangeres av KHIB ved professor Hilde Hauan, i samarbeid med BEK.