Utvikling

Arbeidsresidency: Inish Hedén

BEK lydstudio 22.01.2021 05.02.2021

Publisert


På deres arbeidsresidency hos BEK vil Hedén utvikle et lydlandskap, produsere nytt materiale og mikse en rekke ferdige komposisjoner for prosjektet Inner Beings. Sammen med sangeren og komponisten Agnes Hvizdalek skal de utforske bruk av stemme i techno og gjøre opptak som Hedén vil prosessere og integrere i sitt lydlandskap.

Inner Beings er et interdisiplinært verk som guider oss gjennom et dypt sted til våre indre skapninger. I arbeidet blir vi introdusert for vesener vi kan finne dersom vi åpner opp for at de kan skape seg selv og dele sin ekte natur. Indre skapninger er guider som viser oss til vår essens. 

Prosjektet er av både digital og organisk natur hvor teknologiske verktøy blir brukt for å fremheve det uberørte. Et gjennomgående element i Hedéns verker er uberørte lyder fra naturen. 

I prosjektet samarbeider Hedén med sangeren, komponisten og organisatoren Agnes Hvizdalek som flyttet til Norge i 2008 fra den eksperimentelle musikkscenen i Wien. Hvizdalek har fra tidlig alder dedikert sitt liv til stemmen som instrument, og hennes abstrakte vokale musikk er internasjonalt anerkjent. 

Verkene vil bli tilgjengelig som EP/album og som lydverk/installasjon våren 2021. Lytteren vil få mulighet til å erfare komposisjonene med og uten perkusjon, som klubb- og ambientversjoner. Inner Beings startet som et visuelt prosjekt, som Hedén med deres bakgrunn innen lyd naturlig nok ønsket å utvikle et lydlandskap til. Video- og fotomaterialet i verket er ikke redigert; det er ekstrahert og loopet fra et LEICA mobilkamera. 

Inish Hedén

Inish Hedén (Inish Sofia Hedén Næss) er er interdisiplinær kunstner, komponist og DJ fra Norge/Sverige med en bachelorgrad i musikkmanagement fra the British and Irish Institute of Modern Music i Berlin. Deres kunstnerskap har en DIY-tilnærming og røtter dypt plantet i undergrunnsscenen i Berlin. Dem utforsker liv, død og mangfold i en ærlig og naturlig kunstnerisk prosess forankret i de arketypiske, spirituelle, emosjonelle og eteriske sfærer. Med en intuitiv tilnærming til kunst og lydproduksjon utfordrer Hedén det konforme gjennom musikk, handling og stemme. Deres kjennskap til nedsatte sanser, Parkinsons sykdom, unike neurokognitive profiler og mental helse har vært med på å forme presentasjonen av verkene. 

Hedén bidrar til å utvikle inklusive og tryggere rom for skeive, trans- og minoritetspersoner. Dem har initiert og fasilitert arrangementer og organisasjoner for å skape autonome og bærekraftige samarbeid. Spesielt er prosjektene fokusert mot nyskaping innenfor det å skape tryggere rom og tilgjengelighet. I 2019 grunnla de SAGA (Sexuality and Gender Acceptance) og i 2020 Transgender Awareness Week sammen med andre aktivister. 

Mer om og av Inish Hedén på Linktree.