Arrangement

Workshop: Queer game jam

aerial 21.08.2023 10.0025.08.2023 16.00

Publisert

Queer game jam er en ukeslang workshop med den franske kunstneren Chloé Desmoineaux på aerial. Workshopen er initiert av aerial i samarbeid med BEK.

Queer game jam baserer seg på tema rundt techno-feminisme og skeive video- og dataspill. Workshopen vil starte med fordypning i Chloes fanziner og ulike ressurser fra cyberfeministiske nettverk fra Spania, Frankrike og Belgia. Etterpå settes det i gang en spill-jam om spekulativ historiefortelling, inspirert av historiske beretninger, norske skeive fortellinger og personlige historier. Verktøyene som brukes i workshopen (inkludert fantasy-konsoller!) er enkle å forstå for nybegynnere til gaming, men også interessante for erfarne gamere. Mot slutten av workshopen skal det bygges en omreisende arkadeterminal, med bygningsfasader som spillskjerm.

Workshopen er gratis, på engelsk og rettet mot skeive personer over 18 år. Det kreves ingen tidligere erfaring med spill eller bygging av konsoller.

Tid: Fra mandag 21. til fredag 25. august, fra kl 10:00 til 16:00 hver dag. Varighet fem dager.
Sted: aerial, C. Sundts gate 38, Bergen.
Påmelding: Workshopen er nå fullbooket. Send en e-post til aerialbergen@gmail.com. Gi beskjed om du kun har mulighet til å delta noen av dagene.
Deltageravgift: Gratis

Det vil bli servert en enkel lunsj, men du er også velkommen til å ta med egen mat.

Chloé Desmoineaux

Chloé Desmoineaux er interessert i ‘tactical media’, hackingkultur og cyberfeminisme, og gjør medieeksperimenter gjennom forestillinger, installasjoner og kaprede videospill. Hun tematiserer kvinners samt utelatte menneskers rolle i videospillindustrien, og er dedikert til å synliggjøre, reflektere og diskutere rundt denne problematikken. Hun er medlem av Freesson-kollektivet som støtter kreativ praksis og elektronisk musikk, og lager arrangement og workshops om digital kunst og kultur. Som medarrangør av initiativet Art games demos (2017-2019) med Isabelle Arvers, har Desmoineaux kuratert flere utstillinger om spillkultur, estetikk og ideologi det siste tiåret. Arbeidene hennes har vært utstilt internasjonalt, og hun har ledet flere workshops om alternative spillkonsoller, glitch-estetikk, interaktive animasjoner og videospill. Desmoineaux bor og jobber som lærer i Marseille.

Workshopen presenteres i samarbeid med aerial, og støttes av Bergen Kommune og Kulturdirektoratet.

Foto: Chloé Desmoineaux