Utvikling

Verktøykassen: Videomapping

BEK - Videomapping 21.11.2019 11.0021.11.2019 15.00
BEK - Åpen verktøykasse 22.11.2019 10.0022.11.2019 16.00

Publisert

I denne Verktøykassen vil vi lære hvordan mappe video på spesifikke flater. Det kan være et objekt i rommet, en husvegg, eller helt enkelt at du vil ha full kontroll på hvor mye av en flate din video skal dekke. Vi vil bruke programvaren MadMapper.

Kunstneren HC Giljes prosjekt shift er et godt eksempel på hvordan video er mappet/masket til ulike objekter. Alle foto over er lånt fra HC Gilje


Torsdag 21. november kl. 11.00 – 15.00: Dagens tema – Videomapping
Påmelding innen tirsdag 19. november til bek@bek.no Meld gjerne fra om spørsmål og/eller problemstillinger som du ønsker å ta opp i Verktøykassen (utover dagens tema). Ta med egen laptop.

Fredag 22. november kl. 10.00 – 16.00: Åpen Verktøykasse
Jobb på egenhånd, få tilbakemelding, få innblikk i andres prosjekter, lær og diskuter! Kurslederne vil være tilgjengelig deler av dagen. Ingen påmelding, du trenger heller ikke ha deltatt på torsdagens kurs.


Verktøykassen er gratis og åpen for alle, og vil foregå på norsk og/eller engelsk etter behov.

Se tidligere tema i Verktøykassen her
Verktøykassens ressursside


Om Verktøykassen

Verktøykassen er BEKs nye møteplass for å lære om og prøve ut tekniske verktøy, det være seg både maskinvare og programvare. Det er lav terskel for deltakelse, og høy hands-on faktor. For hver gang blir et nytt «dagens tema» lansert, i tillegg til at deltakere kan komme med innspill eller spørsmål som tas opp i fellesskap. Verktøykassen vil foregå jevnlig utover våren, og ledes av spillutvikler og programmerer Stian Remvik.


Om Stian Remvik

Stian er spillutvikler og programmerer, og har siden 2013 vært tilknyttet BEK på frilansbasis. Remvik er utdannet med en bachelorgrad i visuell kommunikasjon fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (2010), og har tilegnet seg kunnskap om og erfaring med programmering og implementering av tekniske løsninger i kunstprosjekt gjennom sine engasjement på BEK. I 2018 lanserte han spillet GumGun, og har de seneste årene utviklet og vist egne dataanimasjoner i utstillinger. Remvik har utviklet flere app’er, blant annet BITWaves for BIT20 Ensemble og app for forestillingen Post-Capitalistic Auction, og i nærmeste fremtid lanseres app’en for Siljustøl ved KODE – Museum og komponisthjem i Bergen.

Stian Remviks hjemmeside.