Verktøykassen

Verktøykassen: openFrameworks og ansiktsgjenkjenning, del 2

Digital Verktøykassen 08.04.2021 11.0008.04.2021 15.00

Publisert

I denne Verktøykassen vil vi ta ett steg videre fra første del hvor vi lærte å sette opp openFrameworks og tillegget ofxFaceTracker2 som gjør ansiktsgjenkjenning. Vi vil i del 2 se på flere måter du kan bruke ansiktsgjenkjenning. Det anbefales at du deltok i første del eller har erfaring med Xcode og programmering.

openFrameworks er et kreativt verktøy bestående av C++ biblioteker med åpen kildekode som openGL (Graphic Language) og openCV (Computer Vision). Med sitt enkle og intuitive rammeverk for eksperimentering er openFrameworks designet for å hjelpe til i den kreative prosessen. Man kan videre bruke tillegget ofxFaceTracker2 som gjør ansiktsgjenkjenning.

Xcode må være ferdig installert og klar til bruk på din maskin ved kursstart.

Tid: 8. april 11.00-15.00
Sted: Workshopen vil foregå digitalt, og du får Zoom-lenke tilsendt ved påmelding
Gå til påmeldingsskjema her. Det er begrenset med plasser, og førstemann til mølla.

Verktøykassen er gratis, og vil foregå på norsk og/eller engelsk etter behov.

Om Verktøykassen

Verktøykassen er BEKs møteplass for å lære om og prøve ut tekniske verktøy, det være seg både maskinvare og programvare. Det er lav terskel for deltakelse, og høy hands-on faktor. For hver gang blir et nytt «dagens tema» lansert, i tillegg til at deltakere kan komme med innspill eller spørsmål som tas opp i fellesskap. Verktøykassen foregår jevnlig, og ledes av spillutvikler og programmerer Stian Remvik. 

Se tidligere tema i Verktøykassen her.
Verktøykassen-ressurser. 

Om Stian Remvik

Stian er designer og utvikler av apper, nettsider, dataanimasjoner og spill, og har siden 2013 vært tilknyttet BEK på frilansbasis. Han er utdannet med en bachelorgrad i visuell kommunikasjon fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (2010), og har tilegnet seg kunnskap om og erfaring med programmering og implementering av tekniske løsninger i kunstprosjekt gjennom sine engasjement på BEK. Stian har blant annet designet og utviklet komposisjonsappen BITWaves for BIT20 Ensemble, prototype for spillet Sonarc sammen med Espen Sommer Eide og designet arkivutvidelsen av BEK’s nettside.

Stian Remviks hjemmeside.