Arrangement

VDMX Workshop på BEK

BEK 06.05.2015 10.0008.05.2015 16.00

Publisert

VDMX er et svært fleksibelt VJ-program hvor du kan skreddersy en digital videomixer som passer ditt prosjekt, uansett størrelse og kompleksitet. Det er en rekke ting som gjør VDMX til en fantastisk verktøyskasse for alle som ønsker å jobbe med sanntidsvideo:

VDMX er et ‘åpent-lag-system’, som er et kjent konsept fra for eksempel Photoshop, og er egnet for komplekse visningskonfigurasjoner.

– Du bygger din egen GUI for å styre hvordan VDMX oppsettet ditt skal se ut og fungere.

– Alle parametre i VDMX kan styres via OSC, MIDI, art-net DMX. Dette er ideelt for musikere og lysdesignere som vil jobbe med video.

VDMX har innebyget BPM-clock og Audio-analyse.

– Ved hjelp av Syphon kan VDMX strømme video mellom ulike programmer, som f. eks: MAX/Jitter, MadMapper, Unity3D.

– Støtte for Quartz composser og ISF.

Kursholder er billedkunstner Piotr Pajchel, (f. 1979) og utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo (2001-2005). Han har siden 2003 vært kunstnerisk ansvarlig for videoarbeidet i Verdensteatret og er i dag fast medlem av styret.
Verdensteaterets produksjoner har markert seg kraftig nasjonalt og internasjonalt, og er i dag et av norges viktigste scenekunstensambler med et uttrykk som er like dypt forankret i musikk og billedkunst som i teater. Produksjoner som “Konsert for Grønland” (2004), “Fortellerorkesteret” (2006), “Louder” (2007), “And All the Questionmarks Started to Sing” (2010) og “Broen over Gjørme” (2014). ‘‘Broen over Gjørme’‘ ble vist på Henie Onstad kunstsenter høsten 2014. Verdensteateret mottok Heddas Ærespris i 2014.

Piotr Pajchel vil begynne med å lære deg det grunnleggende i VDMX, for deretter å fokusere på dine spesielle interesser eller prosjekt.
Det undervises i demoversjonen som er gratis, men deltagerne har mulighet for å kjøpe personlig lisens om de ønsker det.

For å delta sender du en mail til bek@bek.no merket med VDMX sammen med en kort bio om deg selv.

Kurset koster kr 250, og inkluderer lunsj alle dagene. Påmeldingen er bindende.

Workshopen forutsetter grunnleggende kunnskap om videoredigering samt at du tar med en Mac med følgende minimumsspesifikasjoner:

OS X 10.6 eller nyere, 4 GB RAM minne

Deltakerene oppfordres til å ta med egne prosjekter eller prosjektidéer.
Det vil bli mulighet for å presentere prosjekter og/eller få hjelp til planlegging og forslag til tekniske løsninger. Kommer du utenbys fra kan BEK være behjelplig med å finne et rimelig hotel, eventuelt AirBnB.

Velkommen!

Workshopen er støttet av Norsk kulturråd.

http://vidvox.net
http://verdensteatret.com