Arrangement

Torn Tracks til Vestlandsutstillingen 2019

Kunstmuseet KUBE, Ålesund 08.02.2019 19.0010.03.2019

Publisert

Med Torn Tracks har Jiska Huizing blitt invitert til å lage stedsspesifikke verk til hvert av de 6 utstillingsstedene som utgjør Vestlandsutstillingen 2019, Vi er stedene. Det første verket, Torn Tracks #14 – Ålesund (3-7 October 2018), blir presentert på åpningen på Kunstmuseet KUBE i Ålesund fredag 8. februar, hvor Huzing også vil gjøre en performance basert på verket. BEK ved Espen Sommer Eide er med på å utvikle Torn Tracks, som er en digital interaktiv plattform med ulike måter å søke og organisere den samlingen av spor og lyder som danner grunnlaget for prosjektet.

For hvert verk til Vestlandsutstilling 2019 har Huizing besøkt de 6 stedene Ålesund, Haugesund, Øystese, Stavanger, Førde og Bergen. På turer i byene og i omgivelsene har hun tatt opp lyder, samt tatt bilder og skrevet hver dag, for å bygge opp et arkiv som hun etterpå kunne lage verkene med. Det første verket, Torn Tracks #14 – Ålesund (3-7 October 2018), er basert på samlingen hun lagde i Ålesund i oktober i fjor, på en tid med mye regn og forbiflytende skyer som gjør at det av og til ser ut som om fjell går i oppløsning. Disse inntrykkene blir også reflektert i verket.

Vestlandsutstillingen 2019, Vi er stedene, er en utstilling med kunstverk laget av 35 kunstnere som på ulike vis er tilknyttet Vestlandet. De har laget kunst her, vokst opp her, levd her og tilegnet seg andre sterke bånd til landsdelen. Presentasjonen tar form av en gruppeutstilling og stedspesifikke verk til hvert visningssted, samt en publikasjon som både stiller ut kunstverk og inneholder en lengre tekst om Vestlandet anno 2019 – det siste året med landsdelen slik vi kjenner den i dag. Kurator og forfatter for Vestlandsutstillingen 2019 er Marte Danielsen Jølbo fra Stavanger.

Turneoversikt Vestlandsutstillingen 2019
– Jugendstilsenteret og Kunstmuseet KUBE, Ålesund: 8. februar – 10. mars
– Haugesund Billedgalleri, Haugesund: 22. mars – 21. april
– Kunsthuset Kabuso, Øystese: 4. mai – 2. juni
– Kunsthall Stavanger, Stavanger: 14.juni – 11. august
– Sunnfjord Kunstlag, Førde: 31. august – 29. september
– Kunstgarasjen, Bergen: 10. oktober – 3. november

Les mer om Torn Tracks her.
Jiska Huizings hjemmeside her.
Vestlandsutstillingen 2019 her.