Future DiverCities

«The Carrier» av Hanan Benammar

"Den latente byen": Presentasjon på bek.no 12.11.2020 29.11.2020

Publisert


The Carrier (2020)
Hanan Benammar
Videoinstallasjon

Se digital presentasjon av installasjonen her.

For oss som bor i urbane strøk, blir duer ofte beskrevet som «flygende rotter». Men å avle duer er fortsatt en populær aktivitet i Europa, og som er enda mer utbredt i Midtøsten. I The Carrier fortelles historier hvor duer er protagonister, mens en duekleiv på Askøy observeres med spionkamera.

Hanan Benammar er invitert av BEK til å utvikle et nytt verk med utgangspunkt i overvåking og den formidable teknologiutviklingen de siste 20 årene, og som vi tematiserer i forbindelse med BEK sitt 20 års jubileum i år.

Hanan Benammar (f. 1989 i Paris) er en algerisk/fransk kunstner basert i Oslo, som jobber konseptuelt i feltet mellom geopolitiske, miljømessige og sosiale forhold. Hun organiserer og kuraterer også kunstprosjekter som en del av sin kunstneriske praksis. Benammar er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo (mastergrad) og Dutch Art Institute i Nederland (mastergrad). Hun har en bred visningspraksis innen scene- og billedkunst, sist på Radikal Unsichtbar (Hamburg), Edge of Wrong (Cape Town), Le Cube (Rabat), Black Box teater (Oslo), Festspillene (Bergen), Ultima Contemporary Music Festival (Oslo), Bildmuseet (Umeå) og The Golden Bridge (Reykjavík).

Hanan Benammars hjemmeside.

Foto: Espen Sommer Eide
Protrettfoto: Jannik Abel

Den latente byen

Den latente byen viser kunstneriske produksjoner som tar for seg byens skjulte historier. Her møtes latent infrastruktur, skjulte historier, digital tilstedeværelse og spørsmål rundt makt og demokrati knyttet til dagens og fremtidens by. Alt sett gjennom et kunstnerisk perspektiv. Den latente byen er byen som venter, den som er i ferd med å folde seg ut, byen vi skaper i fellesskap. 

Noen av produksjonene er bestilt av og utviklet for BEK, mens andre vises på nytt eller blir presentert i nye formater. Et videoprogram vil vises gjennom hele utstillingsperioden, og det vil være et omfattende program av samtaler og performancer. Les mer om prosjektet og programmet her.