Kunngjøring

En stor takk til Vilde Salhus Røed

BEK 31.08.2021

Publisert

Det er med klump i halsen vi takker Vilde Salhus Røed for innsatsen når hun nå forlater BEK for å få mer tid til egen kunstnerisk praksis.

Vilde har vært med oss siden 2016 som informasjonsansvarlig, men med hennes store arbeidskapasitet, skarpe vidd og brede interessefelt har hun vært sentral i det meste som har blitt utviklet på BEK i disse årene. Særlig sentral har hun vært de siste årene i produksjonen av Latent City-arrangementet i 2020, der hun både co-kuraterte, jobbet med tekst og formidling og sto bak bestilling av nye kunstverk spesielt til anledningen. Også BEKs 20-årsjubileum foregikk i 2020, og dette var en skute der Vilde som kaptein styrte trygt og rolig gjennom pandemisk farvann og alle de overraskelser og omarbeidelser det medførte. 

I forbindelse med jubileet arbeidet Vilde fram BEK sitt arkiv som var svært nødvendig og møysommelig arbeid. Kunst som brukte ny teknologi i begynnelsen av 2000-tallet har sine helt spesielle utfordringer med tanke på bevaring og dokumentasjon. Begreper, verktøy og problemstillinger har forandret seg enormt gjennom disse 20 årene. Hvordan formidle minnet om lyden av et modem, til de som aldri har hørt et, er blant alle de problemstillinger Vilde engasjert har tatt tak i. Arkivet vil hun, heldigvis for oss, fortsatt være med å videreutvikle i årene som kommer. 

Vilde har med sin store kunnskap om og eksperimentelle tilnærming til historisk reproduksjonsteknologi, fotografi og arkivtenkning vært til inspirasjon for alle oss som jobber med kunst og teknologi. Vilde viser oss hvordan kunst kan være selvbevisst sine medium og sine teknologier og hvilken historie som ligger bak disse. 

Vi kommer til å savne gulrotknasene bak skjermen, det gode humøret og en hjerne som alltid var klar til å spille ball om ideer og planer. Vi ønsker henne lykke til videre og gleder oss til hennes kommende utstillinger – det er jo tross som billedkunstner Vilde virkelig skinner som den stjernen hun er!