Arrangement

Static theatre: those that have been left behind

Studio USF,Studio USF,Studio USF 03.05.2015 15.0003.05.2015 15.30

Publisert

De som vi legger bak oss kan være folk vi har gått fra, eller ting vi har mistet, enten en tid som er glemt, et sted som er ødelagt, eller en ide vi har forlatt. Selv om vi har lagt dem bak oss, klinger de ennå med.

– Jeg forestiller meg ofte at jeg sitter i et tomt rom og venter på meg selv, venter på å se meg selv i framtiden. Når vi ser oss selv i framtiden, er det nåtiden vi legger bak oss.

Statisk teater betegner en sjanger mellom konvensjonelt teater og utstilling, en tidsbasert forestilling uten mennesker på scenen. Her er ingen bevegelser, men utvikling. Forestillingen utvides scene for scene med en klar begynnelse og slutt, en bestemt orden og varighet, og et tydelig skille mellom scene og sal.

Det som er på scenen kan være en hvilken som helst kunstform – foto, skulpturer, video, lyd, osv. Alt på scenen står stille. I det statiske teateret utvikler tiden seg som montasje i stedet for som kontinuerlig flyt. Materialet for denne forestillingen vil samles fra offentlig deltakelse i forkant, fra kunstnere og ikke-kunstnere likt fordelt.

Bergensbaserte Jingyi Wang har både organisert og laget teater i Kina og Europa.

————————-

Kuratering & Regi: Jingyi Wang.
Dramaturg: Iris Raffetseder.
Lysdesign: Leo Preston.
Scenografi: Stefan Törner, Courtney Grant.
Audio og video remix: Apichaya (Piya) Wantghiang. Kameraoperatør: Frederik Vindenes.

Kunstverk av: Signe Lidén, Apichaya (Piya) Wanthiang, Håkon Holm Olsen, Helene Norseth, Lin Wang, Tatiana Lozano, Aya SB, Christiane Lieungh, Marcello Raciti.

Co-produsert av BIT Teatergarasjen og Bergen Senter for Elektronisk Kunst (BEK).

Jingyi Wang mottar støtte til prosjektet fra Norsk kulturråd.

Facebook
BIT-Teatergarasjens nettside
Billetter