Arrangement

Sonarc game beta event, med Espen Sommer Eide og Stian Remvik

BEK - Sonarc 24.01.2020 13.0024.01.2020

Publisert

Sonarc er et kunstnerisk dataspill basert på manipulasjon av lyd i et 3D landskap. I en «åpen verden»-struktur kan lydobjekter manipuleres på ulikt vis og settes sammen til musikk og lydkollasjer, samt være utgangspunkt for å skape oppgaver som må løses.

BEKs trofaste medarbeidere Espen Sommer Eide og Stian Remvik har utviklet en prototype på et spill i Unity som utforsker diverse muligheter innenfor grunnidéen. Mange forsøk er gjort og mange forkastet i løpet av prosessen men de har nå klar en prototype som viser noen av mekanikkene de har valgt å jobbe videre med. Nå behøver de din hjelp til å teste ut spillet og komme med tilbakemelding! 

Spillet vil være spillbart på storskjerm på BEK fredag 24. januar med 5.1 surround lyd!
Spis lunsj mens du venter på tur! 


Espen Sommer Eide

Espen Sommer Eide (1972) er en kunstner og komponist bosatt i Bergen. Ved å benytte seg av musikk og lyd som utgangspunkt, utforsker han ulike fenomener, alt fra det lingvistiske til det sansebiologiske. Ofte resulterer dette i langvarige engasjement i spesifikke steder eller kulturer. I tillegg til installasjoner og performancer, har han gjennom musikkprosjektene Alog og Phonophani vært en fremtredende representant for eksperimentell elektronisk musikk i Norge, med en rekke utgivelser på plateselskap som Rune Grammofon og Hubro.

Verkene hans har vært utstilt og fremført på steder som Manifesta-biennalen, Bergen Kunsthall, Ultima, Borealisfestivalen, Henie Onstad kunstsenter, Stedelijk Museum, Sonic Acts, Mutek, GRM, Performa Festival m.fl. Eide har også bidratt til en rekke verk som en del av kunstkollektivet Verdensteatret.

Espens hjemmeside


Stian Remvik

Stian Remvik er spillutvikler og programmerer, og har siden 2013 vært tilknyttet BEK på frilansbasis. Remvik er utdannet med en bachelorgrad i visuell kommunikasjon fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (2010), og har tilegnet seg kunnskap om og erfaring med programmering og implementering av tekniske løsninger i kunstprosjekt gjennom sine engasjement på BEK. I 2018 lanserte han spillet GumGun, og har de seneste årene utviklet og vist egne dataanimasjoner i utstillinger. Remvik har utviklet flere app’er, blant annet BITWaves for BIT20 Ensemble og app for forestillingen Post-Capitalistic Auction, og i nærmeste fremtid lanseres app’en for Siljustøl ved KODE – Museum og komponisthjem i Bergen.¨

Stians hjemmeside.


Åpningsuke BEK 2020

Da BEK åpnet sine nyopppussede lokaler i 2019 gjorde vi det med en rekke arrangementer i åpningsuken. Dette syntes vi var så morsomt at vi gjerne åpner 2020 med en ny åpningsuke! Vi vil i år invitere til en rekke presentasjoner, kurs og konserter 20. – 28. Januar! Se hele programmet her.