Arrangement

Selvpresentasjon: Michelle Teran

Hordaland kunstsenter 27.10.2009 19.0027.10.2009 21.00

Publisert

Michelle Teran er i år nominert til den prestisjetunge prisen “Transmediale Award 2010” for sitt verk Buscando al Sr. Goodbar. Her tar hun publikum med på en trefoldig busstur – i fysisk forstand rundt i byen Murcia, via Google Earth og via Youtube. Turen er et søk etter steder hvor filmer lagt ut på Youtube, er tatt opp.

Gjennom sine arbeider utforsker hun samspillet mellom sosiale nettverk og medienettverk innenfor urbane miljø. Hun tar i bruk performative aksjoner, som ofte involverer publikums deltagelse.

For å synliggjøre medias påvirkning og relasjon til mennesker og arkitektur setter hun i scene både reiser, spaserturer, utendørs projeksjoner, deltagende installasjoner og happenings, som griper inn i bybildet.

Michelle Teran har deltatt på gjesteopphold og hatt oppdrag ved flere kulturinstitusjoner i Europa og Canada, og har blitt presentert på ulike scener og begivenheter over hele verden.

Hun har mottatt tallrike stipend og priser for sine arbeider, inkludert “Prix Ars Electronica Honorary Mention” innenfor kategorien interaktiv kunst, og 2. pris i “Vida 8.0 Art & Artificial Life International Competition”, for øvrig sponset av Fundacion Telefonica i Madrid.

www.ubermatic.org