Arrangement

Så jævla sanntid: Introduksjon til Max i Verktøykassen

Sted: BEK og bek.no 11.06.2020 11.0011.06.2020 15.00

Publisert

I denne versjonen av Verktøykassen får du et grunnleggende introduksjonskurs i utviklingsverktøyet Max. Max er veldig fleksibelt og kraftfullt, og er egentlig en måte å programmere visuelt med bokser og «ledninger» på skjermen. I tillegg til å lage kompleks lyd og musikk, kan du manipulere video eller lage animasjon. Du kan også koble til alle mulige keyboard, knotter og andre Arduino-baserte knapper og sensorer. Kurset vil foregå i BEKs lokaler for et lite antall deltagere, og vil direktestrømmes for de som er interessert i å delta digitalt.

Kurset direktestrømmes her torsdag 11. juni kl. 11.00 – 15.00
Still gjerne spørsmål i Youtube-chaten. Har du ikke tilgang til å chatte, kan du sende e-post med spørsmål til verktøykassen@bek.no

Verktøykassen er gratis og åpen for alle, og vil foregå på norsk og/eller engelsk etter behov.


Om Verktøykassen

Verktøykassen er BEKs møteplass for å lære om og prøve ut tekniske verktøy, det være seg både maskinvare og programvare. Det er lav terskel for deltakelse, og høy hands-on faktor. For hver gang blir et nytt «dagens tema» lansert, i tillegg til at deltakere kan komme med innspill eller spørsmål som tas opp i fellesskap. Verktøykassen foregår jevnlig, og ledes av spillutvikler og programmerer Stian Remvik.

Se tidligere tema i Verktøykassen her.
Verktøykassens ressursside.


Om Stian Remvik

Stian er spillutvikler og programmerer, og har siden 2013 vært tilknyttet BEK på frilansbasis. Remvik er utdannet med en bachelorgrad i visuell kommunikasjon fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (2010), og har tilegnet seg kunnskap om og erfaring med programmering og implementering av tekniske løsninger i kunstprosjekt gjennom sine engasjement på BEK. I 2018 lanserte han spillet GumGun, og har de seneste årene utviklet og vist egne dataanimasjoner i utstillinger. Remvik har utviklet flere app’er, blant annet BITWaves for BIT20 Ensemble og app for forestillingen Post-Capitalistic Auction, og i nærmeste fremtid lanseres app’en for Siljustøl ved KODE – Museum og komponisthjem i Bergen.

Stian Remviks hjemmeside.


Om Så jævla sanntid

I 2020 er BEK 20 år, og gjennom året vil vi presentere en rekke ulike prosjekt – både nye som blir til og eldre som vi finner i arkivet. Først ut er Så jævla sanntid, som er en presentasjonsserie hvor BEK utforsker ulike digitale format. I tiden fremover vil vi med jevne mellomrom publisere digitale presentasjoner av kunstprosjekter på bek.no.

I denne annerledes hverdagen er mange av våre handlinger, interaksjoner og opplevelser flyttet til digitale plattformer. Mye skjer i sanntid – møter, konserter, undervisning, spilling, utstillingsbesøk, foredrag og så videre. Sanntid, eller «real-time», er den faktiske tiden en prosess eller hending går for seg. I år 2000 var kraftig og stabilt internett, samt gratis hosting for kunstneres nettsider, viktige argument for at BEK ble til. Disse tjenestene muliggjorde helt nye former for samarbeid, som kunne foregå i sanntid over internett. I 2000 arrangerte BEK workshopen «Så jævla sanntid», hvor sanntids videoprosessering ble utforsket og kulminerte i en live, sanntids videojam. Den gang spilte tittelen på at alt skulle være «så jævla sanntid» – sanntid var den nye hypen. Akkurat nå ønsker kanskje mange av oss litt mer av den fysiske virkeligheten, enn den i «så jævla sanntid» over nettet. Vi ser frem til å presentere kunst- og teknologiprosjekter fra BEK digitalt fremover, og gleder oss enormt til vi ses IRL igjen!

Og apropos hosting- og strømmetjenester i disse dager: Visste du at den aller første Vimeo-serveren stod på BEK?

/55\ Så Jævla Sanntid
En ukes workshop med fokus på tekniske og kunstnerisk/kreative aspekter ved programvaren ‘Nato’ for sanntids videoprosessering. Ledet av Hans Christian Gilje. Workshopen kulminerte i en helaftens videojam på Det Akademiske Kvarter.
– fra BEKs årsrapport 2000


Se andre presentasjoner og prosjekter i Så jævla sanntid-serien her.
Plakatdesign av Luke Drozd.