Arrangement

Røster III av Elin Vister

Ultima, Deichmanske hovedbibliotek, Oslo 11.09.2015 15.0023.10.2015 20.00

Publisert

Her lytter man til suset fra storhavet, det rumlende tårnet på Skomvær fyr, den søvndyssende duringen på fiskebåten Røstjenta under Lofotfisket, metall og slaglyder fra fiskemottaket Glea, vingeslag fra svermende lundefugler på Hernyken – levende og komplekse geofonier og antropofonier som definerer det akustiske territoriet i Røst arkipelen. Lydverket er skapt av Elin Mar Øyen Vister, mikset i samarbeid med Trond Lossius og BEK i Bergen.

Verket plasserer lytteren i fiktive akustiske rom, der naturen og kulturen er like viktige, og skillet mellom land-hav, menneske -fugl/fisk er ment å viskes ut. Det kan høres i musikkrommet på Deichmanske hovedbibliotek, som opprinnelig ble konstruert og lyddempet for lytting til bibliotekets musikk. Mellom bøker og bokhyller har Røster III åtte høyttalere arrangert i et vertikalt og horisontalt landskap. Rommet er mørklagt for å forsterke lytteropplevelsen.

Maja S. K. Ratkje stiller som gjestemusiker med WeDoMagic på åpningen.

Kristine Tjøgersen (klarinett). Inga Byrkjeland (cello). Maja S. K. Ratkje (vokal). Elin Mar Øyen Vister (miks, objekter og elektronikk).

Fri entré til åpningen som del av Oslo kulturnatt.