Utvikling

Roar Sletteland: Dubtables

Lydgalleriet, Ekko Festival 22.10.2017 17.0029.10.2017

Publisert

Under Ekkofestivalen vil Roar Slettelands installasjon Dubtables vises i Lydgalleriet. Prosjektet er utviklet på BEK, og viser vinylmediet i sine grunnleggende bestanddeler – en roterende skive, arm, motor og stift i et automatisert, uforutsigbart DJ-sett.

Dubtables er en lydinstallasjon med platespillere og dubplates, som fokuserer på objektenes materielle og performative kvaliteter. Prosjektet utforsker platespilleren som sosiokulturelt fenomen: DJ- og klubbkulturen, dans som sosial aktivitet og teknologi som forutsetning for den. På den annen side handler det om vinylmediet som materialitet og representasjon av virkeligheten; hvordan lyden finnes i rillene og danner bilder eller avtrykk av lydbølgene som en gang i tiden har virket på en mikrofon, og som stiften igjen omdanner til lyd.

Prosjektet springer ut av danseforestillingen The Table Turns av Roar Sletteland og Karen Eide Bøen, der danserens bevegelser kontrollerer platespillernes oppførsel. Denne gangen er det spillerne selv som danser.

Dubtables er støttet av Bergen kommune.

 

Les mer om Ekko Festival og programmet her.

Les mer om utstillingen på Lydgalleriet her.