Arrangement

Phonophani på Landmark

EKKO/Utmark at Landmark 20.10.2010 21.0020.10.2010 23.55

Publisert

Espen Sommer Eide er kunstner og musiker. Han utgjør 50% av duoen Alog, sammen med Dag-Are Haugan. Alog vant bl.a. Spelemannsprisen i kategorien elektronika i 2008. I tillegg til å mestre flere instrumenter, er han også en ekspert i digital elektronikk, programmering og instrumentbygging, noe som sier mye om hvorfor hans musikk er så original.

I sitt soloprosjekt, Phonophani, bruker han sin egen hjemmelagde programvare til å skape høyst eksperimentelle elektroniske sounds med stor følsomhet for detaljer og synkoperte rytmer. Espen er nå ute med det nye albumet “Kreken”, som har blitt beskrevet som et album hvor grensene mellom det tradisjonelle og det elektroniske har blitt hvisket ut, og hvor musikken strekker seg mot det grenseløse og enestående. “Kreken” bygger blandt annet på Espens elektroniske nylesing av elementer fra norsk folkemusikk. Deler av arbeidet med CDen har blitt til her på BEK.

Så ta turen innom Landmark onsdag 20. oktober klokken 21.00 – 01.00 og få en befriende og vakker lytteropplevelse. Aldersgrense er 20 år, og inngangsbilletten koster 100 kr. Konserten arrangeres i samarbeid med Lydgalleriet og Utmark.

http://ekkofest.no/2010/artist/phonophani/
http://sommer.alog.net/posts/216