Symposiet

Phelimuncasi

Østre, Østre Skostredet 3 12.11.2022 23.4513.11.2022 00.45

Publisert

Phelimuncasi ble dannet i 2012 i Mlaszi, en township i sørafrikanske Durban. Trioen består av vokalister i sjangeren Gqom: Makan Nana og Khera, sammen med Malathon.

Konsert
Tid: 12. november kl. 23.45
Sted: Østre, Østre Skostredet 3
Billetter: registrer deg på forhånd via TicketCo for en billett som gir gratis inngang til 23.00. Billetter i døra: 150,- 

Musikken til Phelimuncasi er suggererende og sterk, med et tydelig slektskap til en rik historiefortellingstradisjon som strekker seg tilbake til toyi-toyi: en kraftfull sørafrikansk protest- og kampdans med følge av rytmisk sang som ble brukt under demonstrasjoner mot apartheid for å avskrekke politi og sikkerhetsstyrker. 

Slik sett er det ikke overraskende at Phelimuncasi har blitt booket for å spille på politiske arrangementer for African National Congress og det sørafrikanske, panafrikansk orienterte venstrefløypartiet EFF (Economic Freedom Fighter).

Det sjangeroverskridende albumet som de utga på Nyege Nyege Tapes i 2020 er et tilbakeblikk på Gqom-musikken gjennom ni tette, radikale spor, frambrakt over en periode på seks år. Phelimuncasis spontane, mantraaktige messende sang, pulserende spoken word på isiZulu-språket og medrivende utsagn som intensiverer opplevelsen og gjennomsyrer platen med en følelse av åpenbaring og frigjøring, etablerer dette albumet som et sentralt verk i samtidens sørafrikanske undergrunnsmusikk.

Fotokreditering: Phelimuncasi, pressebilde.

Klikk her for å gå tilbake til det fullstendige symposieprogrammet