Kunngjøring

Open Call: Arbeidsopphold på BEK

BEK, C. Sundts gate 55 15.02.2022 30.06.2022

Publisert

Våre studioer og prosjektrom er åpne for arbeidsopphold på BEK. Om du er i gang med et prosjekt som krever arbeid med lyd, bevegelige bilder eller elektronikk, er du velkommen til å søke om 2-4 ukers arbeidsopphold. Neste søknadsfrist: 15. januar 2022.

Vi inviterer profesjonelle kunstnere til å søke, og prioriterer prosjekter som tar i bruk teknologi på utforskende vis og/eller undersøker forholdet mellom teknologi, kunst og samfunn. Vi tilbyr gratis bruk av studioer med tilhørende utstyr der forutsetningen er at kunstnerne jobber selvstendig. Etter nærmere avtale kan vi gi veiledning for ditt prosjekt mens du jobber hos oss.

Merk at vi kun tilbyr våre fasiliteter og ressurser, og at vi ikke dekker kostnader til reise, opphold eller prosjekt.

Send oss en søknad til bek@bek.no med følgende:

– en kort prosjektbeskrivelse (300 ord) 
– CV 
– ønsket studio/prosjektrom
– ønsket tidsperiode 

For opphold i perioden 15.02.2022–30.06.2022, er søknadsfristen 15. januar 2022.

Lydstudio

BEK tilbyr et moderne lydisolert og fleksibelt lydstudio for komponering/miksing av lyd og enkle opptak. Rommet er i utgangspunktet utstyrt med et 5.1 Dynaudio AIR 6 høytaler oppsett, men det er enkelt å gjøre om til den høyttalerkonfigurasjonen ditt prosjekt behøver. For større eksperimenter med flerkanals lyd anbefaler vi at du også booker prosjektrommet og setter opp våre åtte Genelec 8040 eller seks Genelec 8020 med Subwoofer til ønsket konfigurasjon. Du kan enten benytte lydstudioets iMac med programvare som Max, Supercollider, Reaper, Live, Cubase og Izotope RX og Ozone, og koble til MOTU lydkort – eller ta med din egen laptop. 

Videostudio

Vårt videostudio er optimalt for å jobbe med video- og animasjonsprosjekter. Studioet er utrustet med to 4k-skjermer og to aktive høyttalere, og en Mac Pro 2013 med Pegasus NAS system med tilgang til redigeringsprogram som Final Cut Pro, Dragon Stopmotion og Adobe Creative Cloud. Man kan også enkelt jobbe på sin egen laptop ved å koble til høyttalere og skjermer.

Elektronikkrom

I elektronikkrommet kan du jobbe med elektronikk ved bruk av komponenter, Potmetere, Servos og sensorer. Vi har en loddestasjon med justerbar temperatur, bordlampe med forstørrelseglass, Multiclamp, Dremel med tilbehør, drillpresse og mye annet.

Prosjektrom

Vi har et stort prosjektrom som enkelt kan gjøres om til to mindre med en skillevegg. I prosjektrommet er det gulvplass og godt med dagslys, og det er installert flatskjerm og projektor. Trenger du romplass til ditt prosjekt anbefaler vi at du booker prosjektrom i tillegg til studio eller elektronikkrom.

Smittevern og covid-19

På BEK forholder vi oss til gjeldende retningslinjer fra myndighetene i forbindelse med covid-19 og tilrettelegger for arbeid og opphold hos oss deretter. Vi forventer at alle som er i våre lokaler også forholder seg til de til enhver tid gjeldende retningslinjene. 

Framsidefoto: Utdrag fra det pågående arbeidet Tree-Dimensions fra Enara Barnés Larrukert og Jennifer D’Amore ble vist som en installasjon i prosjektrommet på BEK under Kulturnatt 10. september 2021, etter at Larrukert og Amore hadde et to ukers arbeidsopphold i vårt lydstudio for å jobbe med prosjektet. Foto: Enara Barnés Larrukert.