Arrangement

Kulturnatt på BEK: «Tree-Dimensions»

BEK, C. Sundts gate 55, Bergen 10.09.2021 18.0010.09.2021 22.00

Publisert

BEK ønsker velkommen til en uformell omvisning i våre studio og arbeidsrom, og en installasjon som presenterer pågående arbeid fra gjestekunstnerne Jennifer D’Amore and Enara Barnés Larrukert.

Under et to ukers arbeidsopphold i BEKs lydstudio vil Jennifer og Enara utvikle prosjektet Tree-Dimensions, som vi presenterer utdrag fra under Kulturnatt fredag 10. september.

Tree-Dimensions er en visuell og lydlig utforsking av trær, inspirert av arbeidet til økolog Suzanne Simard som peker på koblingene og språket mellom trær. Med feltopptak i form av lyd og video, og en samling observasjoner og verktøy, ser prosjektet på hvordan man kan fange teksturer og vibrasjoner fra trærne og deres omgivelser, så vel som «personlighetene» deres.

Jennifer D’Amore er kunstner og filmskaper, født i USA og bosatt i Bergen. Hun eksperimenterer med ulike sett dimensjoner og skaper interaktive skulpturer man kan ikle seg, og som utvikler seg til performanceforestillinger som inkorporerer film og virtuell virkelighet. Hennes tidligere arbeider har blitt representert av Art Haus International, Renee Taylor Gallery og Horizon Art. Hun har deltatt i flere samarbeid, som å designe videokunstutstillingen på Ilmin Museum of Art i Seoul sammen med Anne Magnussen, og var medprodusent for VR-prototypen «Journey of Water» på Off-Piste Virtual Storytelling-laboratoriet i Norge. Jennifer var klipper og dramaturg for dokumentarfilmen «Alt for Beffen» som snart lanseres, og er for øyeblikket medieprodusent/rådgiver hos Medielab ved Høgskulen på Vestlandet.

www.jdamore.com

Enara Barnés Larrukert er aktiv deltaker og styremedlem i Dikkedokken Filmlaug, en tverrkunstnerisk organisasjon. Enara bruker hovedsakelig foto og film som medium, og skaper abstrakte videoer med teksturer. Hun har samarbeidet med andre kunstnere om lyd- og multimediainstallasjoner, og er interessert i tverrfaglige prosjekter som involverer kunstnerisk utprøving. Hennes nylige arbeid fra det eksperimentelle kunstkollektivet “Wavelength” har blitt vist gjennom TimeSpecific og på London Art Fair.

Foto: Enara Barnés Larrukert