Arrangement

“Om å balansere” – en utstilling av Ellen Røed og Christian Blom

Rom 8 14.03.2012 16.0018.03.2012 15.00

Publisert

Utstillingen til Ellen Røed og Christian Blom i ROM8 reflekterer over referansepunktets rolle i produksjon av kunnskap og den omstendelige koreografien som kan oppstå under produksjonen av en vitenskapelig standard. Ulike koreografier settes i scene for å finne og bruke sola som en referanse. Det er ikke sikkert at det alltid fungerer å lage skarpe skiller mellom flux og punkt, og i Blom og Røeds iscenesettelser finnes det en viss motstand i den lokale geografi og meteorologi.

Utstillingen i ROM8 utforsker også sitt eget format ved å by på ulike og scenarioer, ikke minst etter at galleridøren stenges for kvelden. Den 14.mars går sola ned kl 18:39 ved 267°. I nattemørket forsetter installasjonen allikevel å utføre sitt arbeid, og forbipasserende kan bli vitne til hvordan den fortvilet leter etter et fast punkt for å kunne balansen i alt virvaret.

Ellen Røed er stipendiat ved Kunsthøgskolen i Bergen og har invitert med seg kunstner og komponist Christian Blom til et samarbeid i dette utstillingsprosjektet som er en del av Borealisfestivalen.

Mer info her: borealisfestival.no

Blom og Røed har tidligere samarbeidet om ‘Couperins hode skulder kne og tå’, som ble vist på Borealis i 2007.

Utstillingen er støttet av BEK, Norsk Kulturfond og Kunsthøgskolen i Bergen Stipendiatprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid