Arrangement

NULLDOKUMENTET

Bergen tinghus, Tårnplass 2 18.11.2011 19.0018.11.2011 22.00

Publisert

Et nulldokument er betegnelsen på et dokument som i offentlig forvaltning er blitt arkivert i en egen mappe for nulldokumenter. Slike dokumenter har av ulike årsaker vært unntatt frapartsinnsyn, og dokumentene har i mange tilfeller ikke blitt journalført. Dokumentene inneholder gjerne sensitive personopplysninger og/eller anonyme tips, men det kan også være opplysninger som åpenbart ikke har betydning for saken.

Hvis man bruker denne typen dokument som et bilde på det unnlatte, det usynlige, det feiltolkede, og det konstruerte kommer vi inn på det som skal vises på Rad#3. Litteratur, dramaturgi og fiksjon som bærer og formidler av informasjon og agenda. I retten finner vi litteraturen, i litterraturen finner vi retten. De bekrefter hverandre med sine liknende metoder og virkemidler, og står sammen om å skildre samfunnet, men med ulik status hos borgerne. Retten er sannhet; rettferdigheten. Litteraturen er mulighetene; der påstandene tolkes for å nå den tilnærmede sannhet. For å kunne se de ulike sannheter.

Deltagere:

Bjørn Ekeland/ foredrag

Julie Lillelien Porter/ fotografi

Trine Falch/ performance

Nicholas Møllerhaug/ hørespill

Fig. : Alwynne Pritchard, Thorolf Thuestad og Claire Zakiewicz / performance

Bjørn Ekeland/ foredrag ‘Foran loven’
Bjørn Ekeland er post doktor ved  Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier på Universitetet i Bergen, med forskningsprosjektet, ‘ Justismordets dramaturgi. Om konstruksjonen av falske fortellinger i retten.’ Forskergruppen arbeider i skjæringspunktet mellom rett og retorikk, lov og litteratur.

Trine Falch / performance
Trine Falch er scenekunstner med bakgrunn fra teatervitenskap (UiB), Verdensteatret og performancekollektivet Baktruppen. Trine iscenesetter seg selv, språk og situasjoner i samspill med omstendighetenes iboende teatralitet, senest om og med Hålogaland Teater på 70-tallet.

Julie Lillelien Porter / fotografi
Julie Lillelien Porter studerte skulptur og stedsspesifikk kunst ved Glasgow School of Art, og har en Master i kunst fra Kunsthøgskolen i Bergen. Hun jobber i materielle grenseland med utgangspunkt i subjektive kartleggings– og etterforskningsmetodikker der hun ønsker å dekonstruere, avsløre eller synliggjøre bortgjemte og innbilte faktorer.
Julie bor og jobber i Bergen, og er en tredjedel av kunstnergruppen Ytter. 

Nicholas Møllerhaug/ Hørespill ‘Bevisbyrden’
Nicholas Møllerhaug er skribent, kurator og musikar. F.t.
programutvikler i Festspillene i Bergen. Tidl. festivalsjef i
Borealisfestivalen og Music Factory.

*Fig. : Alwynne Pritchard, Thorolf Thuestad og
Claire Zakiewicz / performance ‘Weep you no more, sad fountains’*
Fig. er Alwynne Pritchard (stemme & elektronikk), Thorolf Thuestad (lyd & video) og Claire Zakiewicz (tegning & maling).
Alwynne Pritchard er performancekunstner, komponist og kunstnerisk leder for Borealisfestivalen i Bergen.
Thorolf Thuestad er lyddesigner, komponist og tekniker med bred erfaring fra mange ulike prosjekter innenfor musikk, scenekunst, installasjonskunst, elektronikk og programmering.
Claire Zakiewicz er kunstner og jobber med tegning, lyd, performance og bevegelige bilder.

Rad#3 er kuratert av Espen Sommer Eide og Anne Marthe Dyvi