Kunngjøring

Nora Adwan: Sang i et fremmed land

Astrup Fearnley Museet 23.04.2022 07.08.2022

Publisert

Videoinstallasjonen Sang i et fremmed land av Nora Adwan vises på Astrup Fearnley Museet 23. april – 7. august 2022. Adwan har vært i arbeidsopphold på BEK for å utvikle og prøve ut materiale til verket.

Under oppholdet på BEK våren 2022 fordypet Adwan seg i spesialtilpassede høyttalere, komposisjon og redigering av lyd- og videomateriale, og kombinerte stemmeopptak fra studio med feltopptak til multikanallyd. 

Sang i et fremmed land er produsert på oppdrag fra Astrup Fearnley Museet. Verket består av en oval arkitektonisk konstruksjon med en sømløs videoprojeksjon som omslutter publikum. Tematisk er installasjonen en videreutvikling av Adwans utforskning av kulturell fremmedgjøring der migrasjon, rotløshet og nedarvede traumer er sentrale begrep.

Prosjektet på Astrup Fearnley Museet er finansiert gjennom tildelingen Kunsten i Dag fra Sparebankstiftelsen DNB. Produksjonen er også støttet av BEK, gjennom Adwans studioopphold, og av Masahat Open Spaces for Arab Culture in Exile. Les mer på afmuseet.no

NORA ADWAN

Nora Adwan er billedkunstner med master fra Kunstakademiet i Bergen (2014). Hun arbeider hovedsakelig med skulptur, film, lyd og teknologi. I arbeidene sine trekker hun veksler på ulike geografiske kontekster og egne, personlige erfaringer fra å vokse opp som del av en diaspora. Historiene blir formidlet gjennom en kombinasjon av poesi, fiksjon og dokumentariske sjangre. Adwans verk har blitt vist ved SAVVY Contemporary (Berlin), P21 Gallery (London), Kunstnerforbundet (Oslo) og Kunsthall Stavanger. 28. mai–7. august 2022 stiller hun dessuten ut på Hordaland Kunstsenter (Bergen). noraadwan.com

Stillbilder fra Sang i et fremmed land: Nora Adwan (bilde 2, 3, 4). Foto fra arbeidsoppholdet: BEK.