Future DiverCities

Nayara Leite

"Latent City - Invisible Fields #1" på Bergen Kjøtt 21.11.2020 14.0021.11.2020 20.00

Publisert

Nayara Leite vil utvikle en ny performance til programmet Latent City – Invisible Fields #1, 21. november på Bergen Kjøtt. Denne er basert på hennes seneste og pågående prosjekt Meus Caros Amigos. Prosjektet inneholder en brevutveksling mellom Leite og ti nære venner i Brasil, og handler om situasjonen for LGBTQ+-samfunnet der etter at den selverklært homofobe Jair Bolsonaro ble valgt til president.

Denne performancen er en videreutvikling av Meus Caros Amigos – part II som nylig ble vist ved KODE 2 i Bergen, som del av avgangsutstillinen MA2020 i August 2020. Tittelen er en referanse til sangen Meu Caro Amigo av Chico Buarque og Francis Hime som ble et subversivt symbol på motstand mot militærdiktaturet i Brasil i 1976.

Nayara Leite (f. 1989 i Fortaleza) er en brasiliansk kunstner basert i Bergen. Hennes praksis veksler mellom analogt fotografi, performance, tekst, installasjon og video. Å bo utenlands har ført til at Nayara er blitt mer patriotisk i noen henseende. Ved å befinne seg langt unna, har hennes ønske om å komme nærmere Brasil blitt sterkere. Ikke fysisk, men mentalt. Hun har funnet en måte å være mer tilstede og aktivt involvert i de brasilianske spørsmålene rundt LGBTQ+, som ligger hennes hjerte nær, ved å lage et mørkt og ofte hjerteskjærende portrett av den undertrykkende virkeligheten dette samfunnet lever under i hennes hjemland.

Nayara Leite’s hjemmeside.

Den latente byen

Den latente byen viser kunstneriske produksjoner som tar for seg byens skjulte historier. Her møtes latent infrastruktur, skjulte historier, digital tilstedeværelse og spørsmål rundt makt og demokrati knyttet til dagens og fremtidens by. Alt sett gjennom et kunstnerisk perspektiv. Den latente byen er byen som venter, den som er i ferd med å folde seg ut, byen vi skaper i fellesskap. 

Noen av produksjonene er bestilt av og utviklet for BEK, mens andre vises på nytt eller blir presentert i nye formater. Et videoprogram vil vises gjennom hele utstillingsperioden, og det vil være et omfattende program av samtaler og performancer. Les mer om prosjektet og programmet her.