Arrangement

MULTI på Borealis

Østre 09.03.2017 17.0009.03.2017 20.00

Publisert

Konsertserien innebærer bestilling og utvikling av nye verk, programvareutvikling og kompetansebygging innenfor omsluttende lyd, samt presentasjon av sentrale verk fra inn- og utlandet.

På 2017-programmet står Tolga Balci, som gjentatte ganger har vært å finne i kulissene under Lydgalleriets- og MULTIs arrangementer; han bor nå i Tyrkia og vil for første gang presentere et nytt verk på høyttaleroppsettet. Jacqueline George var en av deltagerne under den mye roste Egyptian Females Experimental Music Session på Borealis i 2016. Hun har også deltatt på BEKs surroundsound workshop, og nå inviterer vi henne tilbake, for å presentere et nytt verk i dette formatet. Craig Wells er opprinnelig fra Storbritannia, men er nå bosatt i Bergen. I sitt nye arbeid kombinerer han live-elektronikk og surroundlyd. Yvette Janine Jackson, fra USA, vil presentere en surround-radioopera.

Verk
Tolga Balci: Black Empire – Fragile Objects
Jacqueline George: Happening now
Craig Wells with Mathias Loose: Bleached words
Yvette Janine Jackson: Invisible people (A Radio Opera)

Konserter torsdag 9.mars
Kl. 17.00-18.00 og 19.00-20.00

Kjøp billetter til MULTI på Borealis her

Bilde av Vilde Salhus Røed/BEK

—-

Om kunstnerne

Tolga Balci er en tyrkisk kunstner og musiker, født i Ankara. Han studerte opprinnelig skulptur, og fokuserte siden mer på musikk og lydkunst. Han har en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Bergen. Tolga spiller med Karakamu, en tyrkisk eksperimentell post-rock-trio. Han bor og jobber vekselsvis i Istanbul og i Fredrikstad. Til Borealis kommer han med et nytt verk, Black Empire – Fragile Objects. Stykket består av opptak fra ulike steder med spesiell akustisk karakter, feltopptak fra sosiale lag, innspillinger med ulike musikere, samt tekst.

Jacqueline George er en lydkunstner fra Egypt. Tankekart og idémyldring er det som inspirerer henne i arbeidet hennes. Hun bruker disse for å reflektere over gjeldende konsepter som tid, jorden, død og frihet i forhold mellom mennesker, og former disse på nytt ved hjelp av forskjellige perspektiver og medier. Hun er fascinert over hvordan lyd kan bære med seg idéer og er på stadig jakt etter kreativt potensiale i Karios støy. Jacqueline gjestet Borealis i 2016 med Egyptian Females Experimental Music Session.

Craig Wells er en britisk lydkunstner og komponist bosatt i Bergen. Hans arbeid svinger mellom fri improvisasjon, lydcollage og elektroakustisk komposisjon. Wells arbeider under ulike navn, mest kjent som Klunks og Refrains, hvor han knytter sammen feltopptak, analog syntese og rytmiske utbrudd som alt holdes sammen av hans sans for jazz. Flerkanalskomposisjonen av Craig som spilles under festivalen er en dialog mellom forhåndsinnspilt materiale og live eksperimenter i samarbeid med Mathias Loose fra Danmark.

Yvette Janine Jackson er en komponist, lyddesigner og installasjonskunstner født i Los Angeles. Hennes radiooperaer tar ofte for seg historiske hendelser og relevant samfunnstematikk, uttrykt gjennom komposisjon, improvisasjon, en blanding av akustisk, innspilt og syntetisk lyd, og live fremføring. Blant hennes nyere prosjekter finner vi Party Line, skrevet for San Diego Art Institute sin utstilling The Dead Are Not Quiet: A Group Exhibition of Macabre Art; verket Duets in the Key of Dada, med David Molina, fremført på San Francisco Art Festival; samt et kunstneropphold i Elektronmusikstudion i Stockholm, et opphold som ledet til premieren av This is Radio Opera på Audiorama.