Arrangement

Moviestar på årets METEOR Festival

Visning: Meteor - 6th Floor Akademiet - C. Sundts gt. 53,Utvikling: BEK 17.10.2013 00.0027.10.2013 00.00

Publisert

http://moviestar.marieke.nu/

Moviestar v2 Work in progress – Premiere METEOR Festival 2013 from marieke v on Vimeo.

Moviestar er en hyllest til bruken av spesialeffekter og de siste årenes lynraske utvikling av elektronisk teknologi. Ved bruk av både gamle og nye medier skapes omgivelser der publikum er omringet, påvirket og styrt av kamera og lys, bevegelsessensorer, roboter, surroundlyd og animasjoner. Publikum spiller og kommuniserer med fiktive omgivelser, figurer og hverandre. Resultatet projiseres på en stor skjerm, slik at man gis en samlet opplevelse av å både være til stede på et filmsett og å være hovedrolleinnehaver i sin egen skrekkfilm.

Allerede tidlig på 60-tallet forandret utviklingen av nye filmteknikker som “bluescreen” måten skuespillere kommuniserte med hverandre og settet på. Lavbudsjett- og campserier som Land of the Lost, produsert av Sid & Marty Krofft, ble milepæler i bruken av spesialeffekter og kjent for kombinasjoner av virkelige og fiktive skuespillere i fantasirike, konstruerte omgivelser, ofte resulterende i svært surrealistiske sammensurium. I Moviestar går publikum inn i et slikt studio, en konstruert virkelighet omgitt av et prehistorisk landskap med store dyr, fossefall og en serie skrekkscenario i vente.

Ved bruk av både gamle og nye medier skapes omgivelser der publikum er omringet, påvirket og styrt av kamera og lys, bevegelsessensorer, roboter, surroundlyd og animasjoner. Publikum spiller og kommuniserer med fiktive omgivelser, figurer og hverandre. Resultatet projiseres på en stor skjerm, slik at man gis en samlet opplevelse av å både være til stede på et filmsett og å være hovedrolleinnehaver i sin egen skrekkfilm.

Installasjonen forvandler publikum fra kulturkonsumenter til filmstjerner i et levende, interaktivt filmsett og danner et erfaringsrom hvor handlingen aktiveres av folk selv, uten regi. Med utgangspunkt i en serie forhåndsdefinerte hendelser skapes forskjellige forestillinger basert på publikums egen lekenhet.

Moviestar er støttet av Norsk Filminstitutt, Norsk kuturråd og Bergen kommune. Visningene er del av Den kulturelle skolesekken.