Arrangement

Minifestivalen Gjenlyd

Høgskulen på Vestlandet, Campus Bergen. Inndalsveien 28, Kronstad 30.04.2017 13.3030.04.2017 19.00

Publisert

På minifestivalen Gjenlyd feirer samtidsmusikkmiljøet i Bergen den lokale helten Morten Eide Pedersen, pioneren innen ny musikk Pierre Boulez, og den kompositoriske akrobaten Ruben Sverre Gjertsen – hvis musikk er kjent for å være umulig å spille.

På programmet står blant annet Trond Lossius’ lydinstallasjon som stilles ut for en dag. I installasjonen tar Trond utgangspunkt i materiale som komponist, lærer og primus motor i Bergens samtidsmusikkliv, Morten Eide Pedersen, etterlot seg.

Dørene åpner 13.30
Konsertstart 14.00

Billetter kjøper du her
EARLY BIRD-tilbud, kun 100,– frem til 16. april.
Ordinær 250,–
Student/BT Fordel 150,–


BIT20 Ensemble slår sammen kreftene med Avgarde, BEK, Borealis – en festival for eksperimentell musikk, Currentes, Griegakademiet – institutt for musikk og nyMusikk Bergen for å gi deg en fargerik dag med konserter der gamle, nye og hjemmesnekrede instrumenter brukes til å spille musikk som er tiltalende, ulesbar, uforutsigbar, engasjerende, forførende, overraskende, forvirret, her og nå!

På minifestivalen GJENLYD, feirer samtidsmusikkmiljøet i Bergen den lokale helten Morten Eide Pedersen, pioneren innen ny musikk Pierre Boulez, og den kompositoriske akrobaten Ruben Sverre Gjertsen – hvis musikk er kjent for å være umulig å spille. På samme måte som Boulez var en av de musikalske stifinnerne på 1940- og 50-tallet, var Pedersen en stemme å regne med i Bergens musikkliv. Han geleidet flere generasjoner av unge komponister gjennom studiene, og hans arbeid var et viktig bidrag til kulturbyen Bergen, helt frem til hans uventede død i 2014. Vi er stolte over å kunne presentere tre verdenspremierer fra to av studentene til Pedersen; Rebecka Ahvenniemi og Ruben Sverre Gjertsen. Sistnevnte har også i senere tid blitt dirigert av selveste Boulez.

Trond Lossius har laget en installasjon, kuratert av Borealis, til minne om Morten Eide Pedersen som kun vil være tilgjengelig denne dagen, den bergensbaserte finske komponisten Rebecka Ahvenniemi har skrevet et stykke for Ensemble Avgarde og det blir til og med urfremføring av et stykke laget av BIT20 Klubb. For å holde fokus og spenningen oppe har vi ordnet deilig suppe, kake, falafel og mye mer fra TASC Food og Mohammed Hindi, mens Bergens mest eksklusive te-importør, Tedragen, står for te-smaking.

Kom og tilbring dagen din med oss!


PROGRAM FOR DAGEN

Det vil være salg av mat og drikke i Hovedfoajéen hele dagen i regi av TASC Food og Mohammed Hindi. Ta med kontanter!

14:00 Konsert
Currentes – Nuper rosarum flores. Re-readings of Dufay and Codex Faenza av Ruben Sverre Gjertsen, Kronbar.
BIT20 Ensemble – Storyboard av Morten Eide Pedersen, Kronbar.

14:30 Installasjonsåpning
Trond Lossius – TBA, kuratert av Borealis – en festival for eksperimentell musikk, Kantinen/Foajéhagen.

15:00 BIT20 Klubb & Tesmaking
BIT20 Klubb demonstrerer sine instrumentkreasjoner, Glasskuben.
Tesmaking med Tedragen, Lille foajé.

15:30 Konsert
Ensemble Avgarde – Bolero av Rebecka Ahvenniemi, Kronbar.
Studenter fra Griegakademiet & Ensemble Avgarde – Storyboard Rewritten av komponisjonsstudentene ved Griegakademiet (UiB), Kronbar.

16:30 Konsert
BIT20 Ensemble – Eclat av Pierre Boulez (fremføres to ganger etter hverandre, med publikum i ulike lytteposisjoner), Mimes Brønn.

17:00 Taler & Tesmaking
Taler, Hovedfoajéen.
Tesmaking med Tedragen, Lille foajé.

17:30 Konsert
BIT20 Klubb – komposisjon utviklet med inspirasjon fra Storyboard og Don’t feed the birds, Glasskuben.

18:00 Konsert
BIT20 Ensemble – Don’t feed the birds av Ruben Sverre Gjersten, Lille foajé.